ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδού το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό - Τα ποσά μετά την αύξηση

Ιδού το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό - Τα ποσά μετά την αύξηση

Στα 1000 ευρώ αυξήθηκε πλέον ο μηνιαίος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιώτου, «η Κυβέρνηση αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και υλοποιώντας το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισε την έκδοση του Διατάγματος Περί Κατώτατου Ορίου Μισθών του 2023 σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο προνοεί ότι ο μηνιαίος κατώτατος μισθός για πλήρη απασχόληση μετά από τη συμπλήρωση έξι μηνών συνεχούς απασχόλησης, αυξάνεται από τα 940 ευρώ στα 1000 ευρώ».

Με την συγκεκριμένη απόφαση, ο πρώτος μισθός αυξάνεται από 885 σε 900 ευρώ και στα 1.000 ευρώ από 940 ευρώ μετά από εξάμηνη απασχόληση.

Ερωτηθείς για το πόσοι θα επηρεαστούν από την αλλαγή στον εθνικό κατώτατο μισθό, ο κ. Παναγιώτου είπε ότι εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου 25.000 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι οι πιο χαμηλόμισθοι και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ευάλωτοι επειδή είναι εργαζόμενοι χαμηλής εξειδίκευσης που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.

Δείτε αυτούσιο το διάταγμα ΕΔΩ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη από πριν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από την Βρετανική Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top