ΔΙΕΘΝΗ

Στιγμές τρόμου σε αεροπλάνο της Alaska Airlines: Αποκολλήθηκε η θύρα εξόδου κινδύνου εν ώρα πτήσης

Στιγμές τρόμου σε αεροπλάνο της Alaska Airlines: Αποκολλήθηκε η θύρα εξόδου κινδύνου εν ώρα πτήσης

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ενός αεροσκάφους της Alaska Airlines όταν η πόρτα μιας εξόδου κινδύνου αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωσή του, σε ύψος 16.000 ποδιών και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση.

Το Boeing 737-9 MAX είχε αναχωρήσει γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια με 177 επιβαίνοντες (171 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος).

Λίγη ώρα μετά την απογείωση, μια απενεργοποιημένη έξοδος κινδύνου που χρησιμοποιούνταν ως κανονικό παράθυρο καμπίνας αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να προκληθεί αποσυμπίεση της καμπίνας.

Λίγη ώρα μετά την απογείωση, μια απενεργοποιημένη έξοδος κινδύνου που χρησιμοποιούνταν ως κανονικό παράθυρο καμπίνας αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να προκληθεί αποσυμπίεση της καμπίνας.

Δείτε βίντεο:

Σε ηχητικό υλικό που δημοσιεύτηκε στα social media ακούγεται η φωνή της πιλότου της Alaska Airlines να ενημερώνει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Πόρτλαντ για τη βλάβη του αεροσκάφους και να ζητά άδεια για αναγκαστική προσγείωση.


 

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η αποσυμπίεση στην καμπίνα είχε ως αποτέλεσμα να σχιστεί το πουκάμισο ενός παιδιού και τα κινητά ορισμένων επιβατών να πεταχτούν με ορμή εκτός του αεροσκάφους. 

Τρομακτικά πλάνα από το εσωτερικό του Boeing 737-9 MAX - το οποίο ήταν ολοκαίνουργιο και είχε παραδοθεί στην αεροπορική εταιρεία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο - δείχνουν επιβάτες να κάθονται φορώντας τις μάσκες οξυγόνου τους με φόντο τη μεγάλη τρύπα στην άτρακτο, ενώ στην καμπίνα επικρατεί μια απόκοσμη ησυχία.

Κάποιοι από αυτούς ανέφεραν ότι άκουσαν έναν «πολύ δυνατό κρότο», προτού επικρατήσει μια «νεκρική σιγή» στην καμπίνα, καθώς το αεροπλάνο ξεκινούσε την κάθοδό του για να προσγειωθεί εκτάκτως στο Πόρτλαντ. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός και όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο 40 λεπτά αργότερα.

 

Μια 20χρονη γυναίκα ονόματι Ελίζαμπεθ δήλωσε στο Oregon Live ότι η ίδια δυσκολευόταν να πιστέψει τι ακριβώς είχε συμβεί. Όπως εξήγησε, όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους διατήρησαν την ψυχραιμία τους, αν και η ίδια ήταν έτοιμη να κλάψει επειδή φοβόταν ότι ζούσε τις τελευταίες της στιγμές.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η θέση 26Α δίπλα στο παράθυρο που αποκολλήθηκε δεν ήταν κατειλημμένη.

Αν και ο σχεδιασμός του αεροπλάνου προβλέπει την ύπαρξη εξόδου κινδύνου για τη συγκεκριμένη σειρά θέσεων, η Alaska Airlines επέλεξε να μην κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας, και ζήτησε από την Boeing να απενεργοποιηθούν οι θύρες πριν από την παράδοση του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου, ενώ από το εσωτερικό της καμπίνας φαίνεται σαν ένα κανονικό κάθισμα με παράθυρο, το πλαίσιο της απενεργοποιημένης πόρτας παραμένει ορατό απ' έξω. Το τμήμα της ατράκτου που αποκολλήθηκε ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το πλαίσιο αυτής της πόρτας, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή κατασκευαστική βλάβη.

H Boeing, η Alaska Airlines και ο αρμόδιος φορέας για την ασφάλεια των πτήσεων στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top