ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στο Βέλγιο: 9χρονο παιδί βρέθηκε κλειδωμένο σε σκοτεινό δωμάτιο δύο τ.μ. - Συνελήφθησαν μητέρα και πατριός

Σοκ στο Βέλγιο: 9χρονο παιδί βρέθηκε κλειδωμένο σε σκοτεινό δωμάτιο δύο τ.μ. - Συνελήφθησαν μητέρα και πατριός

Ένα εννιάχρονο παιδί που βρισκόταν κλειδωμένο σε σκοτεινό δωμάτιο δύο τετραγωνικών μέτρων, ίσως για μήνες, ανακαλύφθηκε από τη βελγική αστυνομία, στο Μαρσινέλ της πόλης Σαρλερουά.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Σαρλερουά, επισημαίνοντας ότι το παιδί μπορεί να βρισκόταν κλειδωμένο για εβδομάδες, ίσως και για μήνες. Γι' αυτές τις σοκαριστικές συνθήκες κράτησης του παιδιού κατηγορήθηκαν η μητέρα και ο πατριός του, για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, οι βελγικές αρχές ανακάλυψαν το εννιάχρονο παιδί στο σπίτι της οικογένειας, στο Μαρσινέλ, την περασμένη Τετάρτη μετά από καταγγελία. Εκεί το παιδί ζούσε σε άθλιες συνθήκες. «Βρισκόταν μέσα σε ένα πολύ μικρό χώρο, δύο τετραγωνικών μέτρων. Ήταν κλεισμένο μέσα εκεί, στο σκοτάδι για εβδομάδες, ακόμη και για μήνες. Στο παιδί επιτρεπόταν να βγει μόνο για να φάει λίγο τοστ. Δεν έδειξε σημάδια υποσιτισμού ή σωματικά τραύματα που σχετίζονται με ξυλοδαρμούς. Θα γίνουν πιο ολοκληρωμένες εξετάσεις για να αξιολογηθεί σε βάθος η κατάσταση της υγείας του», σχολίασε το γραφείο του εισαγγελέα του Σαρλερουά σήμερα το πρωί.

Η μητέρα και ο πατριός του παιδιού που συνελήφθησαν κατηγορούνται για απαγωγή, στέρηση τροφής, χτυπήματα και πληγές και απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Οι δύο κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες ενώπιον του δικαστηρίου του Σαρλερουά, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν ή όχι σε προληπτική κράτηση.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top