Κοινοτάρχης Δένειας: «Συνεχίζονται οι εργασίες από τις κατοχικές δυνάμεις, τα ΗΕ παρακολουθούν την κατάσταση»

Κοινοτάρχης Δένειας: «Συνεχίζονται οι εργασίες από τις κατοχικές δυνάμεις, τα ΗΕ παρακολουθούν την κατάσταση»

Συνεχίζονται οι εργασίες από τις κατοχικές δυνάμεις κοντά στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της κοινότητας, Χριστάκης Παναγιώτου, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν την κατάσταση.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για την κατάσταση στην περιοχή μετά τις καταγγελίες του χθες για εργασίες Τούρκων στρατιωτών κοντά στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι βλέπουν ότι συνεχίζονται οι εργασίες και συγκεκριμένα το σκάψιμο ενός μεγάλου καναλιού, βάθους περίπου τριών μέτρων. Σημείωσε πως όπως παρατήρησαν οι εργασίες ξεκίνησαν πριν τρεις μέρες.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, του τηλεφώνησε και ζήτησε ενημέρωση για το θέμα.  

Σημείωσε ακόμη ότι τα Ηνωμένη Έθνη φαίνεται να παρακολουθούν στενά την περιοχή, και ότι νωρίτερα σήμερα πέρασε και ελικόπτερο της ειρηνευτικής δύναμης από το σημείο.  

Ο κοινοτάρχης της Δένειας ανέφερε ακόμη ότι είναι σε επαφή και με το Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας ικανοποίηση για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει και η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσωπικά, αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, οι κάτοικοι της κοινότητας είναι συνηθισμένοι πλέον με τέτοιες κινήσεις και δεν φοβούνται, αλλά εκτιμούν το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή από χθες και ότι παρακολουθούν στενά την περιοχή για την αποτροπή τυχόν εντάσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας: Το θρίλερ του ενδιάμεσου χώρου, η φθορά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η επόμενη μέρα που προμηνύεται απρόβλεπτη

Οι επερχόμενες βουλευτικές Τον Μάιο, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις αναμετρήσεις του παρελθόντος. Δεν πρόκειται απλώς για μια διαδικασία ανανέωσης της λαϊκής εντολής, αλλά για μια κρίσιμη καμπή, που ενδέχεται να επανακαθορίσει τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αναδιαμορφώσει τον κομματικό χάρτη. Το πολιτικό σύστημα, δείχνει να εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας, όπου οι βεβαιότητες καταρρέουν και οι ισορροπίες μετακινούνται.

BEST OF TOTHEMAONLINE