ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Συνδυασμός λοιμώξεων στην Κύπρο: Αναμένεται έξαρση της γρίπης – Μέχρι πότε θα μας ταλαιπωρεί; - Ο Δρ. Καραγιάννης στο «Τ»

Συνδυασμός λοιμώξεων στην Κύπρο: Αναμένεται έξαρση της γρίπης – Μέχρι πότε θα μας ταλαιπωρεί; - Ο Δρ. Καραγιάννης στο «Τ»

Ένας συνδυασμός λοιμώξεων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο.

Ο κορωνοϊός έκανε το μεγάλο comeback τις μέρες των γιορτών των Χριστούγεννων προκαλώντας έξαρση στην κοινότητα, κάτι το οποίο κινητοποίησε την Κυπριακή Δημοκρατία παίρνοντας μέτρα για μάσκα και rapid test εκεί όπου είναι αναγκαίο.

Τώρα, δεν μας έφτανε η έξαρση του κορωνοϊού, οι ειδικοί προειδοποιούν και για έξαρση της γρίπης Α μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τώρα είναι η περίοδος της γρίπης και θα μας ταλαιπωρεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

«Αναμένουμε να αυξηθούν τα περιστατικά το επόμενο διάστημα, κυρίως αν πέσουν κι άλλο οι θερμοκρασίες και έχουμε περισσότερο κρύο», πρόσθεσε.

Συμπτώματα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύριου Καραγιάννη, «είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τη γρίπη Α από τον κορωνοϊό χωρίς τεστ, αφού τα συμπτώματα μοιάζουν».

Για παράδειγμα, μυαλγίες, πόνοι στα κόκκαλα και πυρετός είναι μερικά από τα συμπτώματα που μοιάζουν σε γρίπη και κορωνοιό.

«Όσο αφορά τη μεταδοτικότητα, μεταδίδονται και οι δύο μέσω μικροσταγονιδίων και μολυσμένων επιφανειών, με τη διαφορά ότι η γρίπη δεν είναι τόσο μεταδοτική», σημείωσε.

Ο κύριος Καραγιάννης επισήμανε πώς «τα μέτρα προστασίας είναι ίδια με αυτά για τον κοροωνοιό, όπως για παράδειγμα καλός εξαερισμός χώρων, ανοιχτά παράθυρα, αναφέροντας πώς καλό θα είναι να συνεχίσουμε και τα μέτρα αυτοπροστασίας».

«Αυτοί που συνήθως παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα γρίπης είναι οι ηλικιωμένοι, οι ευάλωτες ομάδες, τα μικρά παιδιά και οι έγκυες», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε πώς «συνήθως ο κορωνοιός υποχωρεί όταν εμφανίζεται η γρίπη, όμως, έχει αρκετό κόσμο που κολλά και τα 2 διαδοχικά μάλιστα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top