ΥΓΕΙΑ

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό πρόσημο στην τρέχουσα δεκαετία αν μέχρι το ημερολογιακό της τέλος -οπότε θα έρθει και η στιγμή του απολογισμού- δεν έχουν μεσολαβήσει γεγονότα ικανά να αντισταθμίσουν το ισχυρό αντίκτυπο εμπειριών όπως η πανδημία, οι πόλεμοι, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του κόστους διαβίωσης, το βαθύ αποτύπωμα των παράλληλων κρίσεων στον ρυθμό της ζωής και την εκτίναξη του άγχους.

Έστω και έτσι όμως, εν μέσω ερέβους και σε πείσμα των χαλεπών καιρών, η χαρά μπορεί να λάμψει και να γίνει κτήμα μας μέσα από απλές στρατηγικές, όπως αυτές που συστήνει η Δρ Ragnhild Bang Nes, PhD, ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας για την Ποιότητα Ζωής στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και της Παρεμβατικής Έρευνας του κέντρου Promenta του Πανεπιστημίου του Όσλο, ένα κέντρο έρευνας για την ψυχική υγεία, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την ευημερία του γενικού πληθυσμού.

Ζώντας σε μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου που όμως έπεσε από το 7,5 στο 7 σε μια διεθνή κλίμακα μέτρησης της ευτυχίας («Δεν ακούγεται πολύ, αλλά είναι μια σημαντική αλλαγή»), η ίδια στέκεται σε πέντε σημεία προσοχής που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ως προς τα αισθήματα χαράς και τη θετική στάση ζωής:

οι διαπροσωπικές σχέσεις· ακόμα και οι πιο απλές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μάς φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία. Δείτε εδώ πώς.
η σωματική δραστηριότητα· η σωματική άσκηση συστήνεται από πλήθος ερευνών ως μέγας σύμμαχος της ψυχικής υγείας. Διαβάστε εδώ πέντε τρόπους που καταπολεμά την κατάθλιψη.

η ικανότητα να ζεις το «εδώ και τώρα»· σε ένα κόσμο που «τρέχει» σε γρήγορη κίνηση μπορούμε να πατήσουμε το pause και να βρούμε το νόημα της ζωής.

Βρείτε εδώ τον τρόπο να κατεβάσετε ταχύτητα.

η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας· έρευνες έχουν δείξει ότι η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας μπορεί να ενεργοποιήσει νευρώνες του εγκεφάλου. Η μέθοδος συστήνεται μάλιστα ως εργαλείο βελτίωσης της διάθεσης για άτομα που δυσκολεύονται στο εργασιακό περιβάλλον (διαβάστε σχετικά εδώ).

οι αγαθές πράξεις με αλτρουιστικά κίνητρα· δεν είναι τυχαίο ότι έχουν χαρακτηριστεί οι πράξεις που μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα, αφού διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος, σύμφωνα με πλείστα επιστημονικά ευρήματα.

«Οι καλές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πραγματοποιήστε από κοινού ευχάριστες δραστηριότητες και αισθανθείτε ελεύθεροι να δώσετε ένα χέρι βοήθειας στους άλλους. Και τα πέντε αυτά σημεία υπήρξαν θεμελιώδους σημασίας στην ιστορία της ανθρώπινης επιβίωσης και εξακολουθούν να συνδέονται βιολογικά με το σύστημα ανταμοιβής μας» εξηγεί η Δρ Nes.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top