ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεκδικεί την πατρότητα για τον ανθρωπιστικό διάδρομο ο Νετανιάχου - Θέμα ωρών η αναχώρηση του πλοίου από τη Λάρνακα

Διεκδικεί την πατρότητα για τον ανθρωπιστικό διάδρομο ο Νετανιάχου - Θέμα ωρών η αναχώρηση του πλοίου από τη Λάρνακα

Θέμα ωρών είναι πλέον η αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Λάρνακας για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Ο σχεδιασμός συνεχίζεται κανονικά δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κληθείς να σχολιάσει για την καθυστέρηση η οποία παρατηρείται. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα, είναι μια γραμμή ζωής για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post» η οποία επικαλούμενη διπλωματική πηγή αναφέρει ότι ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος προς τη Γάζα, ήταν ιδέα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η πρωτοβουλία τέθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον ΥΠΕΞ  ενώπιον των εταίρων μας στην ΕΕ αλλά και των κρατών της περιοχής.

Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει ανέφερε, είναι αυτή η πρωτοβουλία της ΚΔ, να μπορέσει να λειτουργήσει καταλυτικά ως προς την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με την διπλωματική πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, η πρόταση του Βενιαμίν Νετανιάχου συζητήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους στις 22 Οκτωβρίου, στην οποία τονίστηκε ότι ο όρος της δημιουργίας του διαδρόμου ήταν η επιθεώρηση της βοήθειας από το Ισραήλ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top