ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται με μαρτυρία οι δικηγόροι των μοναχών: «Βρέφος παρότι έκανε μπάνιο μύριζε μύρο επί πέντε ημέρες στο σημείο που Σταυρώθηκε»

Επανέρχονται με μαρτυρία οι δικηγόροι των μοναχών: «Βρέφος παρότι έκανε μπάνιο μύριζε μύρο επί πέντε ημέρες στο σημείο που Σταυρώθηκε»

Συνέχεια δίνουν οι δικηγόροι των δυο μοναχών, οι οποίοι επανέρχονται με ανακοίνωση, μέσα από την οποία αναφέρουν ότι το υγρό που εμφανίζεται στο βίντεο στο οποίο τους βλέπουμε να τοποθετούν στο σταυρό ήταν οινόπνευμα και όχι μύρο.

Όπως αναφέρουν στην νέα ανκοίνωση: «Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης αναφορικά με βίντεο που δημοσιεύθηκε χθές, οπου ο Ηγουμενος Νεκτάριος εμφανίζεται δήθεν να δίνει εντολή για τοποθέτηση μύρου στον Σταυρο του Αγίου Πορφυριου, εχουμε εξασφαλίσει και δίνουμε στη δημοσιοτητα γραπτή μαρτυρία / υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ενός προσκυνητή της ιεράς Μονής εξ Ελλάδος. 

Αυτος δηλωνει εγγράφως και ενυπογράφως ότι ήταν παρών μια μέρα φέτος τον Ιανουάριο στο γραφείο του Ηγουμένου Νεκταρίου, όταν ο Ηγούμενος έδωσε εντολή σε παρευρισκομενους Μοναχούς να προβούν σε καθαρισμο του Σταυρου κα αυτοι χρησιμοποιησαν οινοπνευμα και όχι βεβαίως μύρο. Σημειωτέον ότι και στο βίντεο που δημοσιεύθηκε χθές είναι εμφανές από το σχήμα και το μεγεθος του δοχείου που χρησιμοποιήθηκε ότι έγινε χρήση οινοπνευματος και όχι μυρου».,

Την ίδια ώρα, έδωσαν στη δημοσιότητα μαρτυρία προσκυνητή από την Ελλάδα, ο οποίος αναφέρει ότι βρέθηκε στην Μονή τον προηγούμενο Ιανουάριο και άκουσε τον  ηγούμενο Νεκτάριο να δίνει οδηγίες στους μοναχούς για το πώς να καθαρίσουν τα εκκλησιαστικά σκεύη με οινόπνευμα. 

Όταν τελείωσαν το καθάρισμα, οι μοναχοί τους έφεραν τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου για να προσκυνήσουν, ενώ με αυτόν σταύρωσαν και το βρέφος τους.

Ο προσκυνητής, υποστηρίζει πως, «από εκείνη την στιγμή και επί πέντε ημέρες, το βρέφος παρότι έκανε μπάνιο μύριζε μύρο στο σημείο που Σταυρώθηκε.

«Όλα αυτά τα αναφέρω και τα δηλώνω υπεύθυνα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί είδα σήμερα σε ειδησεογραφικά sites της Ελλάδας και της Κύπρου να αναδημοσιεύεται βίντεο που εμφανίζει τον Γέροντα Νεκτάριο να δίνει δήθεν εντολή να τοποθετηθεί μύρο στον Σταυρό, πράγμα ψευδέστατο και συκοφαντικό. Το βίντεο αυτό με λύπησε ιδιαίτερα, λόγω της μεγάλης αδικίας προς τον Γέροντα. Δίνω τη συγκατάθεσή μου για τη δημοσίευση της Υπεύθυνης Δήλωσής μου αυτής στα μέσα ενημέρωσης».

Aυτούσιες οι ανακοινώσεις:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top