ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Τι περιμένει ο ΔΗΣΥ για να μετακινηθεί επιτέλους προς το κέντρο;

Τι περιμένει ο ΔΗΣΥ για να μετακινηθεί επιτέλους προς το κέντρο;

Σύμφωνα με τον γνωστό μύθο του Αισώπου ένας γεωργός βρήκε στο χωράφι του ένα παγωμένο φίδι, το λυπήθηκε και το έβαλε στον κόρφο του για να ζεσταθεί. Εκείνο μόλις συνήλθε από ένστικτο δάγκωσε τον ευεργέτη ο οποίος λίγο πριν πεθάνει μονολόγησε “καλά να πάθω που λυπήθηκα τον αχρείο”.

Από κει πιθανολογείται ότι βγήκε η φράση “φίδι στον κόρφο μου” που λέμε για κάποιον που βοηθήσαμε ή εμπιστευτήκαμε και μας πρόδωσε. Φράση που έρχεται πρώτη στο μυαλό με τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον ΔΗΣΥ και όχι μόνο για το “αυγό του φιδιού”, φράση που προέρχεται από την ομότιτλη ταινία (1977) του Ingmar Bergman για τη γέννηση του φασισμού (που με τη σειρά του δανείστηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ).

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για τις σπασμωδικές, σχεδόν απελπισμένες αντιδράσεις του ΔΗΣΥ απέναντι στο φιάσκο Πελεκάνου αλλά όλες λίγο πολύ καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: στην Πινδάρου ζουν σε μόνιμη άρνηση. Στην αρχή πιστέψαμε πως το ντελίριο για “ΕΛΑΜ και Πελεκάνο που παίζουν το παιχνίδι του ΑΚΕΛ” ήταν κλασικός Δίπλαρος. Τελικά ακούγοντας την  πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου από χθες να μας βομβαρδίζει με δηλώσεις για τον «ανελέητο πόλεμο που δέχεται ο ΔΗΣΥ με δόλιους τρόπους και με απώτερο στόχο να χάσουμε την πρωτιά, να αποδυναμωθούμε» και «πως είναι κρίμα κάποιοι από εμάς να καταδέχονται να γίνονται όχημα στις πολιτικάντικες πρακτικές του ΕΛΑΜ ή να πέφτουν στην παγίδα της εκμετάλλευσης, η οποία ουσιαστικά ευνοεί και εξυπηρετεί μόνο του ΑΚΕΛ» με λύπη διαπιστώνεις πως είναι σύσσωμη η ηγεσία του ΔΗΣΥ που έπαθε Δίπλαρο και βλέπει παντού εχθρούς... εκτός από το ίδιο του το σπίτι.

Η ακροδεξιά υπήρξε το φίδι που ζέσταιναν στον κόρφο τους ήδη από το 2018 όταν ο Αναστασιάδης έκανε ανοίγματα προς τα παιδιά με τα μαύρα (που τότε ήταν ακόμα στο περιθώριο λόγω Χρυσής Αυγής) βλέποντας ότι με την εθνικιστική στροφή του μετά το Κραν Μοντανά (όταν βασικά ανακάλυψε τις ομορφιές των Χρυσών Διαβατηρίων) απομάκρυνε τους ανένταχτους κεντροδεξιούς και φιλελεύθερους και δεν του έβγαιναν τα κουκιά για επανεκλογή. Στη δεύτερη πενταετία ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τη ρητορική της κυβέρνησης (με τους Νουρήδες και τους Πελεκάνους) και του αβερωφικού ΔΗΣΥ από εκείνη του ΕΛΑΜ. Πιστεύοντας ότι έτσι θα κρατούσε τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του κόμματος εντός του μαντριού κυβέρνηση και ΔΗΣΥ επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου χάιδεμα της ακροδεξιάς που την κανονικοποίησε και απενοχοποίησε στα μάτια των ψηφοφόρων. Βοήθησε και το γεγονός ότι μετά την καταδίκη της ΧΑ, το εδώ υποκατάστημα έκοψε εγκαίρως κάθε σχέση, αποποιήθηκε κάθε μορφή απειλής και βίας, κράτησε χαμηλούς τόνους για κοινωνικά θέματα υψώνοντας τη φωνή σε Κυπριακό και μεταναστευτικό (ευκολάκι, όλοι μισούν τους μετανάστες) και γενικά πέρασαν την εικόνα στον κόσμο ότι είναι πρακτικά μια πιο πατριωτική, περισσότερο συνεπής στις σκληρές θέσεις εκδοχή του ΔΗΣΥ, ένας ασφαλής χώρος για όποιον ήθελε να εκφράσει εθνικιστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές απόψεις αλλά τον καταπίεζε η πολιτική ορθότητα της Πινδάρου. Βασικά ό,τι προσφέρουν όλο το πακέτο της παραδοσιακής, συντηρητικής, χριστιανικής δεξιάς και κάτι περισσότερο. Και όλα αυτά νόμιμα, απενοχοποιημένα και mainstream με τις ευλογίες του ΔΗΣΥ - αποκορύφωμα η προεδρία της ad hoc Επιτροπής για το Μεταναστευτικό (που έχει μετατραπεί σε όχημα ρατσιστικής και σεξιστικής ρητορικής) με αντάλλαγμα τις ψήφους του ΕΛΑΜ στην εκλογή της Αννίτας στην Προεδρία της Βουλής (όπως συχνά πυκνά της χτυπάνε όποτε τους πάει κόντρα).

Ο Πελεκάνος δεν ήταν μόνο ένα φυσικό επακόλουθο αυτής της καταστροφικής τακτικής με πρόσκαιρα κέρδη και τεράστιες ζημιές μακροπρόθεσμα αλλά επίσης δεν θα είναι και ο τελευταίος πρωτοκλασάτος δεξιός που θα στραφεί στο ΕΛΑΜ που τρεντάρει ανεξέλεγκτα. Πλέον κάθε Συναγερμικός που φλερτάρει με ακροδεξιές απόψεις μπορεί πλέον να το κάνει στα φανερά γιατί ο ΔΗΣΥ φρόντισε να τις κάνει legit. Συνεπώς δεν έχει κανέναν λόγο να μένει σε ένα κόμμα που δεν εκφράζει πια τις ακραίες θέσεις του, πλέον ούτε το θέλγητρο της εξουσίας δουλεύει γιατί φρόντισε ο Χριστουδουλίδης να τους ξεγυμνώσει απ’ αυτό το προνόμιο. Το ΕΛΑΜ άλλωστε οδεύει για τρίτη δύναμη και δεν θα αργήσει να συγκυβερνήσει (και αναρωτιέμαι με ποιους).

Τι άλλο θέλει ο ΔΗΣΥ για να πειστεί ότι το χάιδεμα της ακροδεξιάς οδήγησε στη σημερινή κατάσταση; Ότι το φιδάκι ξύπνησε από τη νάρκη και άρχισε να δαγκώνει όχι μόνο κόρφους αλλά και κωλαράκια; Ότι είναι μύθος ότι ο Συναγερμός χρειάζεται τους ακροδεξιούς τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κεντροδεξιοί, κεντρώοι, ανένταχτοι φιλελεύθεροι που θα έρθουν να καλύψουν ευχαρίστως το κενό που θα αφήσουν οι πρώτοι (ολόκληρη η ΔΗΠΑ για παράδειγμα που ούτως ή άλλως δεν έχει λόγο ύπαρξης); Τι περιμένει στ’ αλήθεια ο ΔΗΣΥ να ακολουθήσει το το παράδειγμα Μητσοτάκη και να μετακινηθεί προς το κέντρο όπου πραγματικά θα γίνει η σύγχρονη, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη, δημοκρατική παράταξη που οραματίστηκε ο Γλαύκος Κληρίδης που διαρκώς επικαλούνται;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top