Πασχαλινό Μήνυμα ΠτΔ: Έμφαση στο Κυπριακό και την οικονομία - «Οι καιροί είναι δύσκολοι και απρόβλεπτοι - Λαμβάνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες»
Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή το Πάσχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2021, υπήρχαν 1,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών διαμονής και εστίασης της ΕΕ, που αντιπροσωπεύουν το 6,1% του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματική οικονομία.
Ο τομέας των υπηρεσιών διαμονής και εστίασης περιλαμβάνει επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο τμήμα I της στατιστικής ταξινόμησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (NACE).
Ο συγκεκριμένος τομέας, το 2021, απασχόλησε 9,9 εκατομμύρια άτομα, παρήγαγε 203,6 δισεκατομμύρια ευρώ προστιθέμενης αξίας και συσσώρευσε καθαρό κύκλο εργασιών 446,0 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για τον λόγο αυτό, έχει συνεισφέρει στο 6,3% των ατόμων που απασχολούνταν στην επιχειρηματική οικονομία το 2021 και αντιπροσώπευε το 2,2% της προστιθέμενης αξίας του.
Οι δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών διαμονής και εστίασης παρείχαν ποικίλες συνεισφορές στην προστιθέμενη αξία της επιχειρηματικής οικονομίας στις χώρες της ΕΕ το 2021.
Η υψηλότερη συνεισφορά καταγράφηκε στην Ελλάδα με 6,5% της προστιθέμενης αξίας στην επιχειρηματική οικονομία, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Κύπρος μας με 6,0%.
Την τρίτη θέση έχει η Κροατία με 5,4% της προστιθέμενης αξίας στην επιχειρηματική οικονομία.
Τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Σλοβακία με 0,8%, στην Τσεχία με 1% και στην Πολωνία και την Ολλανδία με 1,2% και στις δύο αντίστοιχα.
Όσον αφορά την απασχόληση, η συμβολή του κλάδου στην επιχειρηματική οικονομία ήταν μεγαλύτερη.
Συγκεκριμένα, κυμαινόταν από 19,6% στην Ελλάδα, 13,5% στην Κύπρο και 9,5% στην Ισπανία, ενώ 2,8% στην Πολωνία, 3,3% στη Σλοβακία και 3,9% στη Φινλανδία.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις