ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς απαγόρευση τα κινητά σε σχολεία - Ποιες τάξεις θα αφορά και με ποιο τρόπο θα επιβάλλεται

Προς απαγόρευση τα κινητά σε σχολεία - Ποιες τάξεις θα αφορά και με ποιο τρόπο θα επιβάλλεται

Την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων έρχονται να φέρουν κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι η απαγόρευση των κινητών τηλέφωνων εμπεριέχεται μέσα στους κανονισμούς της δημοτικής εκπαίδευσης, οι οποία θα συζητηθούν στην Επιτροπή Παιδείας, ώστε να ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ερωτηθείς ποιες τάξεις θα αφορά η απαγόρευση, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η απαγόρευση αφορά την δημοτική εκπαίδευση (δηλαδή όλες τις τάξεις του δημοτικού).

«Για την μέση εκπαίδευση (γυμνάσια και λύκεια) ελπίζουμε να γίνει μελλοντικά, θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα επιβάλλεται αυτή η απαγόρευση, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εισηγηθεί δύο τρόπους.

«Ο ένας είναι τα παιδιά να παραδίδουν τα κινητά τους στα σχολεία και ο δεύτερος να απαγορευτούν οριστικά τα κινητά να μην υπάρχουν καν στα δημοτικά», εξήγησε.

Σε σχόλιο του, ο κ. Μυλωνάς διερωτήθηκε ποια είναι τα οφέλη που έχει για ένα παιδί του δημοτικού η χρήση κινητού στο σχολείο.

«Προσπαθώ να σκεφτώ γιατί ένα μωρό του δημοτικού να χρειάζεται να έχει κινητό στο σχολείο. Αν για παράδειγμα το μωρό είναι άρρωστο, μπορεί να πει της δασκάλας να πάρει τους γονείς», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top