ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ για μεταναστευτικό: «Η πρωτοβουλία προς τον Λίβανο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση»

ΔΗΣΥ για μεταναστευτικό: «Η πρωτοβουλία προς τον Λίβανο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση»

Σε ανακοίνωση προέβη ο Δημοκρατικός Συναγερμού για το μεταναστευτικό αναφέροντας ότι ηπρωτοβουλία προς τον Λίβανο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Επαναλαμβάνουμε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα εκ των σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Θεωρούμε αναγκαία και καθοριστική την περαιτέρω ουσιαστική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορθώς έγινε τόσο με την Τουρκία, με την άσκηση πίεσης για ελέγχους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όσο και με την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Η πρωτοβουλία προς τον Λίβανο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να έχει ως στόχο αφενός τη στήριξη του Λιβάνου από την ΕΕ προς συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών και αφετέρου την ενεργοποίηση της διακρατικής συμφωνίας που επαναβεβαιώθηκε το 2020. Παράλληλα, οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε όλοι για να επιτευχθεί η άμεση επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος που ισχύει για τη Συρία.

Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη επιτύχει σοβαρές αναφορές στο προεκλογικό μανιφέστο του ΕΛΚ, για αυστηρότερη διαχείριση του μεταναστευτικού και για περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Προς τις ίδιες κατευθύνσεις πρέπει να κινηθεί και η κυβέρνηση η οποία έχει την πρώτιστη ευθύνη.

Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την υποτίμησή του ούτε με εύηχα συνθήματα ή με απάνθρωπες και μισαλλόδοξες πολιτικές.

Σημειώνεται ότι αύριο η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου θα παραχωρήσει δημοσιογραφική διάσκεψη για το μεταναστευτικό, παραθέτοντας λεπτομερώς τις εισηγήσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και όλες τις ενέργειες στις οποίες, συλλογικά και συντονισμένα, οφείλουμε να προχωρήσουμε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top