Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
«Πρόκειται για κραυγή βοήθειας», ανέφερε ο κ. Ιωάννου, μιλώντας για «πολύ απότομη» αύξηση των συγκεκριμένων ροών. «Είμαστε σε κατάσταση κρίσης, φτάνοντας στα όριά μας», πρόσθεσε.
Όπως συμπλήρωσε, η κυπριακή Κυβέρνηση «πιστεύει σθεναρά πως ο Λίβανος θα πρέπει να λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ», καθώς η χώρα φιλοξενεί «2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες».
Υποστήριξε ότι θα πρέπει να συζητηθεί ένα πακέτο βοήθειας παρόμοιο με εκείνο που συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου τον περασμένο μήνα, ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε επιπλέον πως 13 χρόνια μετά τον πόλεμο στη Συρία θα πρέπει να «επαναξιολογηθεί» η χώρα, και να αναζητηθούν ασφαλείς ζώνες επί του εδάφους της, καθώς και νομικές οδοί εγκατάστασης πολιτών σε αυτές.
Το δημοσίευμα επεσήμανε τις συναφείς επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με ΕΕ και Λίβανο.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις