Παίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Παίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Θέση παίρνει για τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας το ΑΚΕΛ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΠτΔ πρέπει να αναλάβει για να λυθεί το ζήτημα και να τερματιστεί αυτή η θεσμική σύγκρουση»

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Η νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Γενικής Εισαγγελίας, μετά και την πρόσφατη συνέντευξη του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, επιδεινώνει την κρίση των θεσμών που σοβεί στον τόπο από τα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και που συνεχίζεται τώρα με τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Το ΑΚΕΛ δεν μπαίνει στη λογική να επιλέξει στρατόπεδο γιατί θεωρούμε ότι κανένας θεσμός και κανένα πρόσωπο που τον εκπροσωπεί δεν είναι υπεράνω κριτικής και δεν διαθέτει το αλάθητο. Είναι επίσης σαφές και επιβεβλημένο ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν οριστικά τα όρια των αρμοδιοτήτων των δύο θεσμών, προκειμένου να μην επανέρχεται ανά τακτά διαστήματα αυτό το ζήτημα. Είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να λυθεί το ζήτημα και να τερματιστεί αυτή η θεσμική σύγκρουση και να μην περιορίζεται να σχολιάζει, ως παρατηρητής, ότι η κατάσταση είναι «δυσάρεστη εξέλιξη» Ο κ. Χριστοδουλίδης ας αναλογιστεί ότι αν οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα τότε θα βαθύνει και  θα εκτραχυνθεί η θεσμική κρίση.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τακτική του κ. Χριστοδουλίδη να μην αγγίζει τα δύσκολα θέματα για να προστατεύει την επικοινωνιακή εικόνα του»

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE