ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο μεταφορών είχαν δώσει προθεσμία μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, ωστόσο η εταιρεία δεν παρουσιάστηκε, με τις Αρχές της Λάρνακας, να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν ανταποκρινόταν ούτε στις κλήσεις των αρμοδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά, για τις πραγματικές της προθέσεις.

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη, το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται ότι θα αποταθεί στη νομική υπηρεσία για τα περαιτέρω. Σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, σε περίπτωση που το συμβόλαιο διακοπεί, τότε το κράτος θα κληθεί να αναλάβει το λιμάνι. Πρόθεση ωστόσο του αρμόδιου υπουργείου είναι να δοθεί μία τελευταία προθεσμία, ίσως μέχρι την Πέμπτη.

Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική επιτροπή μεταφορών

Το θέμα της παρακολούθησης και αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, θα συζητηθεί σήμερα, ενώπιον της επιτροπής μεταφορών, έπειτα από εισήγηση των βουλευτών Μιχάλη Γιακουμή, Κώστα Κώστα, Γιαννάκη Γαβριήλ, Βαλεντίνου Φακοντή, Ανδρέα Πασιουρτίδη και Χρίστου Ορφανίδη. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί για να παραστούν, ο Υπουργός Μεταφορών, ο Γενικός Ελεγκτής, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Εκπρόσωποι της Αρχής Λιμένων, του ΕΒΕ Λάρνακας και της εταιρείας Kition Ocean Holdings.

Καμία ενημέρωση για τη σύμβαση

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δημιούργησαν ένα έντονο κλίμα δυσαρέσκειας ανάμεσα στους φορείς της Λάρνακας, οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της  σύμβασης, η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και της Kition, παρά τη ρήτρα εμπιστευτικότητας, η οποία εμπεριέχεται στο συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ζητά όπως προχωρήσει σε έργα στον χερσαίο χώρο του λιμανιού και σε επόμενο στάδιο, να ξεκινήσει τα έργα για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους ουσιώδεις όρους της σύμβασης, σύμφωνα με την ελεγκτική υπηρεσία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top