ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Ομαλά και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η υποβολή - Πόσοι κατέρχονται στην κούρσα

Εκλογές 2024: Ομαλά και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η υποβολή - Πόσοι κατέρχονται στην κούρσα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Έφορος Εκλογών, κ. Ελίκκος Ηλία, ανέφερε πως, «έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων Ευρωβουλευτών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα και για αυτό ευχαριστώ όλους/ες τους/τις υποψηφίους/ες και τα εκλογικά τους επιτελεία».

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλία, υποβλήθηκαν συνολικά 63 υποψηφιότητες. Οι 61 υποψήφιοι/ες διεκδικούν εκλογή μέσα από κομματικούς συνδυασμούς και οι άλλοι δύο ως ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι. Ανάμεσα στους υποψηφίους/ες περιλαμβάνονται και τρεις Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας. Τα 45 άτομα ή ποσοστό 71% είναι άνδρες, ενώ τα 18 άτομα ή ποσοστό 29% είναι γυναίκες.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 21 του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, από την εκπνοή του χρόνου υποβολής υποψηφιοτήτων, παρέχεται προθεσμία 24 ωρών, δηλαδή μέχρι τις 12:30 μ.μ. της Πέμπτης, 25 Απριλίου 2024, για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά οποιασδήποτε υποψηφιότητας, για τους λόγους που αναφέρονται στον Νόμο. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στο γραφείο μου, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, το σύνολο των προσώπων που περιλαμβάνονται στη γνωστοποίηση, που έχει ήδη αναρτηθεί στον χώρο, θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο που θα έχουν ενώπιον τους οι πολίτες στις 9 Ιουνίου 2024. Στην περίπτωση που υποβληθούν ενστάσεις, αυτές θα εξεταστούν και θα αποφασιστούν τάχιστα, ώστε στη συνέχεια οι υποψηφιότητες να οριστικοποιηθούν», σημείωσε.

«Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο για ετοιμασία προσχεδίου του ψηφοδελτίου, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο στους εκπροσώπους των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων για τυχόν σχόλια και, αφού αυτό οριστικοποιηθεί, θα δοθεί εντολή στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο για να ξεκινήσει η εκτύπωση του».

«Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους και υποψήφιες καλή επιτυχία και προσδοκώ στη συνεργασία τους, καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με στόχο την επιτυχή διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας, με υποδειγματικό και άψογο τρόπο, χωρίς προβλήματα», τόνισε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Με την ευκαιρία, συνέχισε, «θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στη διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία Κύπρου, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την προετοιμασία και την άψογη εκτέλεση της σημερινής διοργάνωσης, η οποία αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, την καλή δουλειά που γίνεται για την οργάνωση αυτών των εκλογών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους Εφόρους Εκλογής και το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών και των Επαρχιακών Διοικήσεων, που εργάζονται ακούραστα και με σθένος, πάρα πολλές ώρες, καθημερινά, για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες, κατά γενική ομολογία, είναι οι πιο δύσκολες που διεξήχθησαν ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τις Λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας Κύπρου για την καθοδήγηση και την παροχή νομικών συμβουλών. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών, για την αγαστή συνεργασία, όπως επίσης όλους εσάς, τους Λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μας βοηθάτε να ενημερώνουμε καθημερινά τους πολίτες για τις επερχόμενες Εκλογές».

«Εύχομαι και καλώ τους ψηφοφόρους όπως εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται για να προσέλθουν στις κάλπες στις 9 Ιουνίου και να ψηφίσουν, τόσο τους εκπροσώπους της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία, όσο και για τα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας και από την 1η Ιουλίου εισέρχεται στη νέα της φάση», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχήΕυρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top