ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι καθυστερήσεις στην «Προίκα του Μωρού» και τα παράπονα - Τι απαντά το Ευημερίας - Βίντεο

Οι καθυστερήσεις στην «Προίκα του Μωρού» και τα παράπονα - Τι απαντά το Ευημερίας - Βίντεο

Παράπονα από δικαιούχους πολίτες ότι καθυστερούν οι Υπηρεσίες να παρέχουν τα αγαθά αναγκαία για το νεογέννητο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνονται 6 και άνω μέχρι να λάβουν την βοήθεια.

Η βοήθεια δεν περιλαμβάνει μετρητά, αλλά βασικά καταναλωτικά αγαθά συνολικής αξίας γύρω στα 1500€ σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Μαρία Κυρατζή.

Η κ.Κυρατζή μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» αναφέρθηκε στις οικογένειες που μπορούν να υποβάλουν αίτηση αναφέροντας ότι δικαιούχοι είναι οικογένειες που οι γονείς είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος ή που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία πιστοποιούνται με σχετική έκθεση αρμόδιου κοινωνικού λειτουργού.

Μέχρι σήμερα 4300 οικογένειες έλαβαν το βοήθημα της «Προίκας του μωρού», ενώ σε εκκρεμότητα εξέτασης βρίσκονται περισσότερες από 500 αιτήσεις.

Το πακέτο της «Προίκας του μωρού» περιλαμβάνει βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως εξοπλισμό από παιδικό καρότσι, ρηλάξ, καρεκλάκι φαγητού, βρεφικό κρεβατάκι, λευκά είδη, βρεφικές πάνες και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για μωρά.

Όσον αφορά τα παράπονα και τις καθυστερήσεις η κ.Κυρατζή, εξήγησε ότι προήλθε λόγω των προμηθευτικών παραγόντων στην περιόδο από τον κορωνοϊο και μετά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top