ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδιο για παράταση στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ

Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδιο για παράταση στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, το Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι «με γνώμονα την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024.

Σκοπός του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η παραχώρηση χρονικής παράτασης στη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για ακόμη ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 31.5.2025.

Ο περί ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Νόμου προνοούσε ότι το κράτος θα κάλυπτε δια χρηματοδότησης τυχόν ελλείμματα του Οργανισμού για τα πέντε πρώτα χρόνια που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά την εισαγωγή και λειτουργία της εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας του Γενικού Συστήματος Υγείας την 1η Ιουνίου 2019 – 31 Μαΐου 2024.

Ο λόγος για τον οποίο κρίνεται σκόπιμη η επέκταση της χρονικής περιόδου κάλυψης των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ, για ακόμη ένα έτος, δηλαδή μέχρι την 31 Μαΐου 2025, αφορά κυρίως στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος υγειάς της χώρας δεδομένου ότι ο ΟΚΥπΥ αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών υγείας, αλλά και του γεγονότος ότι ο Οργανισμός κλήθηκε να στηρίξει το κράτος στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, με αντίκτυπο στην ομαλή του λειτουργία.

Ενόψει της τελευταίας ολομέλειας της Βουλής πριν το Πάσχα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25.4.2024 και της αναστολής των εργασιών της λόγω των επερχόμενων Εκλογών, κρίθηκε αναγκαία η προώθηση του εν λόγω τροποποιητικού νομοσχεδίου».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top