Βανδάλισαν την προτομή του Στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία

Βανδάλισαν την προτομή του Στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία

Βανδαλισμένη βρέθηκε η προτομή του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, έξω από το οίκημα που στεγάζονται οι Οργανώσεις Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Άγνωστοι φαίνεται να έριξαν κόκκινη μπογιά κατά της προτομής του Γρίβα Διγενή, με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ να καταδικάζουν το συμβάν και τους δράστες.

Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 αναφέρει ότι η ηγεσία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου «πολλές φορές μποϋκόταρε», με συνέπεια νεαροί οπαδοί της να ασεβήσουν βάφοντας με κόκκινη μπογιά την προτομή του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αντιαποικιακού Αγώνα.

Ζητά επίσημα από τη συγκεκριμένη ηγεσία «την καταδίκη της πιο πάνω ασεβούς πράξης επί της προτομής του Αρχηγού του Απελευθερωτικού Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού».

Σε άλλη ανακοίνωση, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ καταδικάζουν τους δράστες και καλούν το λαό στον αγώνα της απελευθέρωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE