ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές προϊόντων: Εξετάζει τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς η Επ. Εμπορίου

Τιμές προϊόντων: Εξετάζει τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς η Επ. Εμπορίου

Το ενδεχόμενο δημιουργίας περαιτέρω υποχρεώσεων στο Υπουργείο Εμπορίου όσον αφορά τους ελέγχους για τις τιμές προϊόντων άφησε σήμερα ανοικτό ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου, Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Η επιτροπή εξέτασε σε σημερινή της συνεδρία αυτεπάγγελτα θέμα με τίτλο «τα προβλήματα στο λιανικό εμπόριο και οι ευρύτερες επιπτώσεις στο εμπόριο και την οικονομία».

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Χατζηγιάννη επέκρινε εκ νέου την Κυβέρνηση για το φαινόμενο της ακρίβειας. «Ακόμα και μετά που η Κυβέρνηση έχει μειώσει το ΦΠΑ είτε στα τρόφιμα ή άλλως πως ακόμη και εκεί έχουμε πρόσθετες αυξήσεις σε σχέση με τις τιμές αυτών προϊόντων και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε», είπε.

Ο κ. Χατζηγιάννη επέκρινε το Υπουργείο Εμπορίου για «παθητική στάση» στο θέμα των ελέγχων έπειτα από τον περί εποπτείας της Αγοράς νόμο που ενέκρινε η Ολομέλεια, με τον οποίο το Υπουργείο Εμπορίου θα πρέπει να δημοσιοποιεί έκθεση, η οποία να περιλαμβάνει στοιχεία αναφορικά με τη διερεύνηση περιπτώσεων μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του νόμου, είτε κατόπιν σχετικής καταγγελίας, είτε κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

«Θέλουμε ποιοτική άσκηση των ελέγχων σε αυτή τη χώρα. Άρα λοιπόν, το γεγονός ότι ο τρόπος που ασκούν αυτή την εξουσία αλλά και οι ισχυρισμοί ότι ο τρόπος που θα εφαρμόσουν την τελευταία νομοθεσία της Βουλής ότι δεν θα είναι αυστηρή απλώς θα είναι παθητική προσέγγιση, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα προχωρήσουμε στην δημιουργία πρόσθετων υποχρεώσεων στην εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε.

Κατά τη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι τους ελέγχους για την συλλογή τιμών για σκοπούς σύνταξης του παρατηρητήριο τιμών τους κάνει ιδιωτική εταιρεία, σημειώνοντας ότι ο τρόπος υπολογισμού κάποιων τιμών είναι «πλασματικός».

Με αφορμή την έγκριση της πρότασης νόμου για τους ελέγχους, ο κ. Κώστα σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει πραγματικός έλεγχος. Επέκρινε το ότι δεν τιμωρείται κάποιος που δεν συμμορφώνεται με τις τιμές και αντί αυτού του αποστέλλεται μια επιστολή με την οποία ενημερώνεται ότι πρέπει να συμμορφωθεί.

«Πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε νομοθετικά τι γίνεται, ώστε πραγματικά να γίνονται έλεγχοι για το αν υπάρχει αισχροκέρδεια», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top