ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απειλητικό email: Δάσκαλοι ανέλαβαν ρόλο πυροτεχνουργού - «Άλλη εικόνα παρουσιάζει το ΥΠΑΝ - Δεν δόθηκαν οδηγίες στα σχολεία»

Απειλητικό email: Δάσκαλοι ανέλαβαν ρόλο πυροτεχνουργού - «Άλλη εικόνα παρουσιάζει το ΥΠΑΝ - Δεν δόθηκαν οδηγίες στα σχολεία»

Ανησυχία προκάλεσε το απειλητικό e-mail που στάλθηκε σε εκατοντάδες σχολεία στην Κύπρο. Περισσότερη ανησυχία προκλήθηκε όμως σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι όπως αναφέρουν, δεν είχαν καμία οδηγία ή ενημέρωση.

Εκατοντάδες μηνύματα γονέων έλαβαν οργανώσεις αλλά και αναρτήθηκαν στα social media, όπου δηλώνουν απογοητευμένοι από το σημερινό τρόπο διαχείρισης ενός έκτακτου περιστατικού στα σχολεία. Το ίδιο και οι δάσκαλοι.


Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔ κ.Απόστολο Σκουρουπάτη και την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Άλλη εικόνα παρουσιάζει το ΥΠΑΝ και άλλη η πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Σκουρουπάτη:  «Από τις 07:30 το πρωί που είχαν ενημερωθεί στο ΥΠΑΝ για το email για βόμβες στα σχολεία δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν κεντρικά μια απλή οδηγία προς τις διευθύνσεις των σχολικών μας μονάδων; Τόσο δύσκολο ήταν;»

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών:


«Ένα κακόβουλο απειλητικό email που στάλθηκε σήμερα σε πολλά σχολεία ανά το Παγκύπριο σκόρπισε τον πανικό και προκάλεσε πλήρη αποδιοργάνωση στα σχολεία μας. Οι διευθύνσεις των σχολείων δέχθηκαν τεράστια πίεση αφού καμία γραπτή κι επίσημη οδηγία δεν στάλθηκε εγκαίρως από την Αρμόδια Αρχή.

Τα σχολεία αφέθηκαν μόνα τους να διαχειριστούν την κρίση που προέκυψε αφού έπραξαν αναλόγως των προφορικών και άτυπων συνεννοήσεων που είχαν με τους οικείους επιθεωρητές.

Επικράτησε ασυνεννοησία και σύγχυση αφού κάθε σχολείο ακολούθησε διαφορετική πολιτική. Σε κάποια σχολεία τα παιδιά παρέμειναν εκτός τάξεων για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς νερό και τουαλέτα μέσα στον ήλιο μέχρι να ανταποκριθούν οι αστυνομικές αρχές για ενδεδειγμένους ελέγχους. Σε άλλα σχολεία οι γονείς παρέλαβαν μαζικά τα παιδιά τους ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν είχαν καμία ενημέρωση για εκκένωση παρά το ότι πήραν απειλητικό μήνυμα.

Αρκετά σχολεία πήραν οδηγία από τα επαρχιακά γραφεία να κάνουν οι διευθυντές/τριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους ελέγχους στις τάξεις και να αναλάβουν ρόλο πυροτεχνουργού!
Κι εδώ εύλογα προκύπτουν ερωτήματα για τη διαχείριση παρόμοιων μελλοντικών κρίσεων .

Μέχρι πότε το ΥΠΑΝ θα αποποιείται των ευθυνών του;
Μέχρι πότε το ΥΠΑΝ θα λειτουργεί με ερασιτεχνικούς και εκ του προχείρου χειρισμούς;
Μέχρι πότε το ΥΠΑΝ θα μετακυλύει τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς χωρίς σαφείς, γραπτές και ολοκληρωμένες οδηγίες για τόσο σοβαρής φύσεως ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών μας;» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top