Εντάξει, το ξέρουμε ότι η ακροδεξιά δεν φημίζεται και για τα πιο ακονισμένα εργαλεία στην αποθήκη (βασικά για την εξυπνάδα των οπαδών της - δεν είναι να λατρεύεις τις κακές αποδόσεις αμερικανικών εκφράσεων;) αλλά ότι θα έφταναν στο σημείο να τα σκατώσουν στο μόλις δεύτερο πράγμα που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι τους περνά (μετά τα παζλ δέκα κομματιών) ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς - ειδικά στον ΔΗΣΥ που ακόμα δεν πιστεύουν στην τύχη τους!
Να χτίζεις εδώ για μια δεκαετία τουλάχιστον το οικοδόμημα που λέγεται ΕΛΑΜ όχι με τούβλα, αν και καταλαβαίνω γιατί πήγε πρώτα εκεί το μυαλό σας, αλλά με μία και μοναδική γραμμή για το μεταναστευτικό, την “πετάξτε τους στη θάλασσα” και να δουλεύει τρελά και να βγαίνει λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος και να προτείνει -στα σοβαρά- να παραχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία... διαβατήρια σε όλους τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται στο νησί (που είναι αρκετές χιλιάδες) με την ελπίδα(!) ότι έτσι θα την κοπανήσουν από δω και θα γίνουν πρόβλημα άλλων. Με κυπριακά διαβατήρια.
Ποιος να μας το’ λεγε ότι η ίσως πιο ανθρωπιστική, γενναιόδωρη και φιλεύσπλαχνη πρόταση για το μεταναστευτικό θα ακούγονταν από ΕΛΑΜίτικα χείλη. Εντάξει παίζει να είναι και η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που ξεστομίστηκε ποτέ από κοινοβουλευτικό κόμμα όμως αυτό δεν έχει και τόσο σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το ΕΛΑΜ αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι με το μοναδικό όπλο που είχε διαθέσιμο. Δηλαδή όταν από Ιωάννου μέχρι ΔΗΣΥ βγαίνουν και χαρακτηρίζουν... εθνικά επικίνδυνη την πρότασή σου, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να έκανες μεγαλύτερη μαλακία κι από την ένταξη Θεμιστοκλέους.
Μάριε Πελεκάνε δεν είναι πολύ αργά (ακόμα) να επιστρέψεις στο μαντρί. Δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά που η Πινδάρου θα δώσει συγχωροχάρτι σε αποστάτη...
Μιλώντας για φαεινές ιδέες, την καλύτερη λύση του Κυπριακού προτείνει ο TikToker και υποψήφιος ευρωβουλευτής Φειδίας: Να παρατήσουμε λέει τις προσπάθειες για συνομιλίες και να επικεντρωθούμε στο να γίνουμε ένα ζάμπλουτο κράτος και μετά οι Τουρκοκύπριοι θα μας παρακαλάνε για λύση. Τόσο ιδιοφυής πρόταση που θα εντάσσονταν στην κατηγορία πώς-διάολο-δεν-τη-σκέφτηκε-κανείς-έως-τώρα εάν δεν είχε εφαρμοστεί ήδη το 2004 με το σχέδιο Ανάν και το 2017 στο Κραν Μοντανά. Το πρώτο το απορρίψαμε νομίζοντας πως μπαίνοντας στην Ευρώπη θα γινόμασταν πλούσιοι, στο δεύτερο το θάψαμε για τα καλά προκειμένου να γίνει ένας πλούσιος. Μαντέψτε τι από τα δύο δούλεψε τελικά...
Το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που σκέφτεται σοβαρά να στείλει τον Φειδία στην ευρωβουλή λέει όσα χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος για τη λάθος στροφή που πήρε η Κύπρος κάπου στα 60s κι έκτοτε περιπλανιέται σαν την άδικη κατάρα.
Η απορία της χρονιάς: Ποια ακριβώς κοινωνία των πολιτών άκουσε η Ολγκίν και θεωρεί ότι θέλει λύση; Σίγουρα άλλη από εκείνη που ακούει καθημερινά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η οποία επιθυμεί ανένδοτο μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Κι επειδή μας έχουν γκαστρώσει με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος ανακοίνωση την αύξηση του επιδόματος τοκετού. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή.
Καθαρό φάουλ το κράξιμο που δέχεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τους έξαλλους πανηγυρισμούς με τη φανέλα της Πάφου για την κατάκτηση του κυπέλλου από την ομάδα του. Λες και εκτός από Πρόεδρος δεν εξακολουθεί να είναι άνθρωπος και φίλαθλος λες και Πρόεδρος όλων των Κυπρίων σημαίνει αυτομάτως και οπαδός όλων των ομάδων. Μαλακίες. Λες και δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν προέδρους που έδειχναν την προτίμησή τους σε συγκεκριμένη ομάδα (ένας μάλιστα προέτρεψε και τον τότε εθνικό μας εργολάβο να την αναλάβει!). Αν δείτε βέβαια ποιοι ρίχνουν το χειρότερο κράξιμο θα καταλάβετε. Sore losers που απλά δείχνουν, όχι μόνο τον νου τους, αλλά και ότι δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να πέσουν απελπιστικά χαμηλά προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα (και μικροσκοπικά) κομματικά οφέλη.
Μετά αναρωτιούνται γιατί πάνε κατά διαόλου ως αντιπολίτευση. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για τα οποία μπορεί κάποιος να ασκήσει σκληρή κριτική στον Νίκο Χριστοδουλίδη, το γεγονός ότι πανηγύρισε ο άνθρωπος μια τεράστια επιτυχία της ομάδας του, φανερώνει μόνο εμπάθεια, μικροπρέπεια και κομπλεξισμό. Άσε που έτσι θέτεις σε κίνδυνο την ακεραιότητα της κριτικής στα (πολύ πιο) σοβαρά ζητήματα.
Αγαπημένη ταινία της Νομικής Υπηρεσίας: Catchουνωτός Me If You Can
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις