Απειλητικά email: Στάλθηκαν σε τρεις δόσεις μαζικά - Ποιο το βασικό κλειδί για να προχωρήσει η υπόθεση
20.05.2024 - 12:13
Διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο και κλαπεί από τον δράστη και επωφελούμενος αυτού το χρησιμοποίησε για να στείλει το email, ανέφερε ο Ανδρέας Αναστασιάδης Υπεύθυνος Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», είπε επίσης το κείμενο ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο, στην αραβική γλώσσα, και έγινε μετάφραση στα ελληνικά για να σταλεί στα σχολεία της Κύπρου. Τα email των σχολείων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Δεν είναι από την Κύπρο που στάλθηκε. το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο φιλοξενείται από τη Ρωσία. Παρόμοια email έχουν σταλεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όχι όμως σε σχολεία, αλλά συνήθως σε mall.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει συνεργασία με τις ρωσικές αρχές, ο Αντρέας Αναστασιάδης απάντησε πως είναι πολύ δύσκολη. Αναμένουμε την ανταπόκρισή τους σύντομα για να προχωρήσουμε σύντομα στην περαιτέρω λήψη πληροφοριών και ενδεχομένως υπόπτου.
«Στάλθηκαν σε τρεις δόσεις μαζικά. Το βασικό κλειδί της υπόθεσής μας είναι οι ρωσικές αρχές», είπε καταληκτικά.
Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έγιναν οι έλεγχοι σε όλα τα σχολεία. Είναι αναρτημένα τα email και τα τηλέφωνα των σχολείων κυρίως για την ενημέρωση των γονιών. Θα γίνει ενημέρωση ξανά σε όλο το προσωπικό από τον Σεπτέμβρη για τα σχετικά πρωτόκολλα τα οποία θα επικαιροποοιηθούν.
Με την έκδοση τη Δευτέρα των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων αρχίζει μια πορεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε διαχρονικά, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καλώντας τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους σε συνεργασία για εφαρμογή τους. Τα διατάγματα θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι.