ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το δούλεμα με τα πυροτεχνήματα 

Το δούλεμα με τα πυροτεχνήματα 

Αν κάποια από τις τελευταίες νύχτες πεταχτήκατε στον ύπνο σας από ήχους βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων -ειδικά στις περιοχές Στροβόλου και Αρχάγγελου- είναι όλα μέσα στο μυαλό σας. Τα πυροτεχνήματα δεν υπάρχουν.

Είναι θορυβώδη, επικίνδυνα, καταχρηστικά, μην παραλείψουμε και εντελώς παράνομα τα περισσότερα και η αστυνομία τα έχει επικηρύξει για τους ίδιους ακριβώς λόγους με τις λαμπρατζιές. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν ούτε λαμπρατζιές, αυτά τα φλεγόμενα βουνά από ξύλα που είδατε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ήταν installations, στον δε Ύψωνα δεν ήταν καν ξύλα που καίγονταν αλλά περιπολικό. 

Η νέα υποτίμηση της νοημοσύνης μας από κυβέρνηση και αστυνομία έχει να κάνει με τα πυροτεχνήματα, βεγγαλικά, κροτίδες και γενικά όποιον... εκρηκτικό τρόπο βρίσκει ο Κυπραίος να γιορτάσει γενέθλια, γάμο, πρωτάθλημα μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου (οι κηδείες προς το παρόν έχουν γλιτώσει αν και είμαι σίγουρος πως για κάποιους πολύ ευχαρίστως θα ρίχναμε μερικά). Αφού είχαμε δύο φωτιές σε ένα 24ωρο εξαιτίας αυτής της ριψοκίνδυνης άσκησης ματαιοδοξίας και αρχοντοχωριατισμού, η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ξαφνικά πως εκτός από την οχληρία και την αναστάτωση που προκαλούν σε ηλικιωμένους, άτομα με καρδιακά προβλήματα, παιδιά στο φάσμα και σε όλα τα ζώα (κατοικίδια και μη) είναι και... επικίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν από τραυματισμούς μέχρι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις (ακόμα κι όταν ελέγχονται γιατί είναι η... ελεγχόμενη καταστροφή τους από την Υπηρεσία Μεταλλείων που προκάλεσε τη μία πυρκαγιά). No shit Sherlock!

Και πως λέτε αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη... νέα αυτή μάστιγα που όμως είναι παλιά και εχμ σχεδόν καθημερινή αλλά πήραν χαμπάρι με την προσφιλή μας ως κράτος μέθοδο του “κατόπιν εορτής”; Μα φυσικά με συσκέψεις. Και συσκέψεις επί των συσκέψεων, ω! συσκέψεις, με στόχο προφανώς να ρίξει και αυτούς που ρίχνουν παράνομα πυροτεχνήματα σε κώμα από τη βαρεμάρα (μια επίσης προσφιλής κατά πως φαίνεται μέθοδος πάταξης του εγκλήματος από την κυβέρνηση χαρτογιακάδων του Νίκου Χριστοδουλίδη). Υποτίθεται πως όλες οι άδειες για ρίψη βεγγαλικών που είχαν εκδοθεί για όλον τον Μάιο ανακλήθηκαν μετά τις φωτιές που -κυριολεκτικά- άναψαν. Και λέω υποτίθεται γιατί όπως πολλοί από εσάς ακούτε τις νύχτες των ΠΣΚ τα πυροτεχνήματα αποδεικνύονται πιο ανθεκτικά κι από την ΕΔΕΚ (η οποία θα έπρεπε να μας είχε αφήσει χρόνους περίπου μαζί με την ντίσκο αλλά όπως βλέπετε ακόμα περιφέρεται σαν ζόμπι σε ταινία του Romero).

Μιλώντας στον Reporter, η υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου (μετά από ακόμα μία σύσκεψη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης σε break του τελευταίου από την επίσημη υποδοχή εκκλησιαστικών αξεσουάρ προς λαϊκό προσκύνημα) δήλωσε ότι “η καταστολή αυτού του φαινομένου έχει τεθεί σε προτεραιότητα για το Υπουργείο της, ενώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη του φαινομένου, έχει ζητηθεί από την Αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους της”. Η... Αστυνομία λέει. Να εντατικοποιήσει τους ελέγχους λέει. Κάλεσε ποτέ η ίδια την Αστυνομία να παραπονεθεί για ρίψη πυροτεχνημάτων και να ακούγεται το γέλιο του αστυνομικού σαν laugh track κακού sitcom των 90s;

Επιπλέον, όπως σημείωσε η υπουργός, στόχος της αυστηροποίησης της νομοθεσίας είναι να απαγορευθεί η όποια χρήση παράνομων πυροτεχνημάτων, ενώ θα γίνει πιο αυστηρό και το πλαίσιο αδειοδότησης χρήσης. Που σημαίνει ότι πάλι θα δίνονται επιλεκτικά άδειες, πάλι θα ρίχνονται ανεξέλεγκτα πυροτεχνήματα και πάλι κανείς δεν θα δίνει μισό ποντικοκούραδο αν είναι παράνομα ή όχι. Σκοπός ήταν να απαγορευτούν ΕΝΤΕΛΩΣ και να γλιτώσει ο τόπος (και τα κατοικίδια) από μια παντελώς ΑΧΡΗΣΤΗ, βλαβερή για το περιβάλλον και επικίνδυνη συνήθεια που συμβάλλει μόνο στην επιδειξιομανία και το παραφούσκωμα του εγώ του κάθε δύσμοιρου που νιώθει την ανάγκη να δείξει σε όλη την πόλη πόσο μεγάλη την έχει (τη... χαρά του). 

Από την άλλη ξέρουμε πολύ καλά πως μια ολική απαγόρευση θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα στην Υπουργό που ΔΕΝ θα μπορεί να λύσει με άλλες 47 συσκέψεις, όπως τα βεγγαλικά που ρίχνουν οι οπαδοί των ομάδων ή αν θελήσει να ρίξει πυροτεχνήματα κάποιος επώνυμος. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η Αστυνομία θα αναγκαστεί να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα (την πάπια) και η κυβέρνηση θα βρεθεί υπόλογη για έλλειψη... ισονομίας και ισοπολιτείας (γιατί όπως γνωρίζουμε πολύ καλά υπάρχουν σε όλα τ’ άλλα). Και σοβαρά τώρα, θα απαγορεύσουν τα πυροτεχνήματα; Και πώς θα χαρακτηρίζει μετά ο Πρόεδρος το επόμενο άνοιγμα παραλίας της Αμμοχώστου από το ψευδοκράτος; 

Συνεπώς όταν δεν μπορείς να πάρεις actually δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να τελειώνεις μ’ αυτή τη μαλακία καταφεύγεις στο next best thing: το δούλεμα.

Α, και τις συσκέψεις, επί συσκέψεων. Ω! συσκέψεις. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Τους 42 θα φτάσει την Τρίτη ο υδράργυρος - Πότε τίθεται σε ισχύ

Δεύτερη πυρκαγιά στην επ. Λευκωσίας - Στην μάχη τρία πτητικά μέσα

Γεν. Εισαγγελέας: Αναμένει στωικά την απόφαση του Δικαστηρίου για τον Ελεγκτή

Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Χριστάκης Αριστείδου

Θα μπουν τελικά χρονοδιακόπτες σε φώτα τροχαίας; Ποια η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών

E-kalathi: Σε αυτή την εταιρεία κατακυρώθηκε η προσφορά - Πότε θα «πέσουν» οι υπογραφές και πότε θα λειτουργήσει



Ευρωεκλογές: Οι αναποφάσιστοι το μεγάλο δέλεαρ - Στην τελική κούρσα τα κόμματα

Ευρωεκλογές: Οι αναποφάσιστοι το μεγάλο δέλεαρ - Στην τελική κούρσα τα κόμματα

Βρισκόμαστε στην τελική στροφή πριν από τις διπλές εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου και αυτό το οποίο προβληματίζει τις πολιτικές δυνάμεις είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι δεν ξέρουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν ή αν θα πάνε στις κάλπες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top