ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Μεταναστευτικό: Το αποκούμπι κάθε απελπισμένου (πολιτικού) wannabe

Μεταναστευτικό: Το αποκούμπι κάθε απελπισμένου (πολιτικού) wannabe

Με τον Ανδρέα Ιωσήφ δεν γνωριζόμαστε προσωπικά και -μεταξύ μας- θα ήθελα να παραμείνει έτσι. Τον γνώριζα ως δημοσιογράφο του ΡΙΚ, δούλευε εκεί μέχρι και το 2021 όταν κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τον ΔΗΣΥ και μετά την αποτυχία του να εκλεγεί, in typical Cypriot fashion, τοποθετήθηκε από τον Νίκο Αναστασιάδη Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τίτλος που ως γνωστόν έχει ακριβώς την ίδια αξία και ισχύ με το “Ξενοδόχος στη Monopoly”. Με την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό ήταν κρίμα να πάει τέτοιο τεφαρίκι χαμένο και, ξανά στο πλαίσιο της κομματικής ανακύκλωσης, βρέθηκε υποψήφιος δήμαρχος Νότιας Λευκωσίας - Ιδαλίου.

Κάτω από νορμάλ συνθήκες δεν θα με ενδιέφερε η πορεία ενός τριτοκλασάτου κομματικού στελέχους και η αλήθεια είναι πως ο Ιωσήφ έμεινε εκτός του ραντάρ μου από το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου (ούτε ως πολίτη με ενδιαφέρει γιατί δεν μένω στην περιοχή όπου κατεβαίνει υποψήφιος). Και θα παρέμενε έτσι εάν δεν έπαιρνε το μάτι μου μια πρόσφατη δήλωσή του για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής ανήλικων μεταναστών στην περιοχή.

Wait, what? Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής στη Νότια Λευκωσία - Δάλι και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Όχι βέβαια. Η δομή βρίσκεται μέσα στο μυαλό του υποψήφιου δημάρχου ή πιο σωστά στο μυαλό της διάνοιας του επιτελείου του που σκέφτηκε “γαμάτο θέμα να το παίξουμε μάγκες και ανένδοτοι πάνω στις ράχες ανθρώπων που de facto δεν γουστάρει κανένας”. Γι’ αυτό και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιωσήφ ξεκινάει με τη φράση “Τα τελευταία 24ωρα εντείνονται στην περιοχή του Δήμου Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου οι πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένο σημείο μεταξύ Ιδαλίου και Λυμπιών θα δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών”.Πληροφορίες” λέει ο παρέας που μάλλον ήθελε από μικρός να γίνει πράκτορας της CIA και κατέληξε wannabe ΚΥΠατζής. Δηλαδή φήμες. Διαδόσεις. Κουτσομπολιά. Ράδιο Αρβύλα. Μαλακίες.

Και συνεχίζει ο “ανήσυχος υποψήφιος και κάτοικος της περιοχής” (όπως δηλώνει) δηλώνοντας -φυσικά- την αντίθεσή του “στο ενδεχόμενο δημιουργίας τέτοιας δομής και ιδιαίτερα χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τις τοπικές αρχές και τους επηρεαζόμενους κατοίκους”. Σημειώστε πως αυτή την τελευταία παπαριά την προσθέτουν όλοι οι δήμαρχοι που έδιωξαν μέχρι τώρα δομές από τις περιοχές τους ως ένδειξη διαλλακτικότητας και δημοκρατίας αλλά στην πραγματικότητα καμία διαβούλευση δεν θα τους έπειθε για το αντίθετο. Όμως για να μην φανεί ο κ. Ιωσήφ ότι απλά αναμασά τα λεγόμενα των been there done that δημάρχων, πάει ένα βήμα παραπέρα αντιγράφοντας σελίδες από το βιβλίο της πρώτης διδάξασας, της κοινοτάρχη Ζυγίου (και προσωπικής φίλης του πρώην μάστρου του Νίκου Αναστασιάδη) Γεωργίας Μιχαήλ όταν πρώτη έδιωξε δομή ανηλίκων που όντως προγραμματιζόταν να δημιουργηθεί σε πρώην στρατόπεδο της περιοχής πίσω στο 2018.

Όπως λοιπόν τότε η Μιχαήλ ισχυριζόταν πως έκαναν περιβαλλοντική(!) μελέτη και βγήκε ότι τα προσφυγόπουλα θα μόλυναν(!) το Ζύγι και δεν θα μπορούσε ο μεγαλοαστός Λευκωσιάτης να τρώει το ψάρι του με ξυπόλητα, ρακένδυτα μελαμψά παιδάκια να περιφέρονται στο πεδίο οράσεως σαν κομπάρσοι σε ταινία του Κουστουρίτσα, έτσι και ο Ιωσήφ αντέταξε ότι η περιοχή δεν μπορεί να αντέξει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας γιατί είναι ήδη “βεβαρημένη από τα ασφαλτικά εργοστάσια κοντά στην οικιστική ζώνη της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου, τα προβλήματα με τις συχνές πυρκαγιές στη βιομηχανική περιοχή Γερίου η οποία γειτνιάζει με την οικιστική ζώνη Ιδαλίου, τα ΧΥΤΥ κοντά στα Λύμπια και τον σκυβαλότοπο λειτουργούσε πριν λίγο καιρό στον Κοτσιάτη κοντά τους”.

Δηλαδή σύγκρινε κι αυτός ανθρώπους με απόβλητα, ρυπογόνα εργοστάσια, πυρκαγιές και... σκουπίδια. Ναι, με γαμημένα σκουπίδια.

Το μόνο που δεν μας είπε ο υποψήφιος είναι τι έκανε ο πρώην μάστρος του για την περιοχή και πως τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση για μετακίνησή τους τα εργοστάσια ασφαλτικού βρίσκονται ακόμα εκεί (και τώρα ετοιμάζεται να λειτουργήσει ακόμα ένα αλουμινίου ξεσηκώνοντας και πάλι τους κατοίκους). Μήπως επειδή εχμμ... δεν τα θέλει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος στην περιοχή του; Karma is a bitch Αντρίκο μου.

Αλλά φυσικά αντί να κάνουμε κάτι γι’ αυτά που όντως μολύνουν την περιοχή και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων του Ιδαλίου (και είναι πάρα πολλά) εξαντλούμε όλη μας τη μαχητικότητα, τον τσαμπουκά και την αδιαλλαξία πάνω σε ξεριζωμένους, ταλαιπωρημένους και κατατρεγμένους από όλους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να ξεβραστούν στις ακτές μας και να γίνουν ο προεκλογικός σάκος του μποξ κάθε επίδοξου μουχτάρη. Βέβαια το να τα βάλεις με πολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα (όπως αυτά που πνίγουν την περιοχή Ιδαλίου) σημαίνει κόστος σε όλα τα επίπεδα (και μιλάμε για τον πρώην... Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Αναστασιάδη, δεν τον λες ακριβώς και Harvey Milk) ενώ οι μετανάστες δεν έχουν ρίζες, πλάτες, φίλους ή γνωριμίες, δεν ψηφίζουν και τους μισούν όλοι, ακόμα και κάποιοι αριστεροί (τρεις ΑΚΕΛικοί δήμαρχοι τους έδιωξαν μέχρι τώρα με την Εζεκία Παπαϊωάννου να το κάνει γαργάρα).

Αλλά θα μου πείτε ο πρώτος απελπισμένος τυχάρπαστος που προσπαθεί να χτίσει καριέρα με το μεταναστευτικό θα είναι ή μήπως ο τελευταίος; Και ειδικά σε μια περιοχή όπως το Δάλι που έχεις πάρα πολλά πράγματα για τα οποία αξίζει να αγωνιστεί κανείς...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top