ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 16 εκατ. ευρώ στο UNRWA

Γάζα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 16 εκατ. ευρώ στο UNRWA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι εκταμίευσε 16 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διαθέσει στο Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) για να προσφερθούν υγειονομικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Το UNRWA βρέθηκε αντιμέτωπο με διπλωματική θύελλα τον Ιανουάριο, όταν το Ισραήλ κατήγγειλε πως δώδεκα εργαζόμενοι του ενεπλάκησαν στην άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Πολλές κυβερνήσεις χωρών που συγκαταλέγονται στους βασικούς χρηματοδότες της υπηρεσίας, η οποία συντονίζει σχεδόν όλη την ανθρωπιστική βοήθεια που διανέμεται στη Λωρίδα της Γάζας, ανέστειλαν την καταβολή κεφαλαίων. Ωστόσο, αρκετοί από τους χορηγούς της αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τις πληρωμές.

Ανεξάρτητη αξιολόγηση του UNRWA, η οποία διενεργήθηκε από ομάδα υπό την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά, ανέδειξε κάποια «προβλήματα συνδεόμενα με την ουδετερότητα» της υπηρεσίας, αλλά τόνισε πως το Ισραήλ δεν έχει ακόμη προσκομίσει αποδείξεις για τις κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος της. Έκανε εξάλλου λόγο για περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης πως θα διαθέσει άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ στην Παλαιστινιακή Αρχή, ποσό που θα επιτρέψει ιδίως να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις παλαιστινίων δημοσίων λειτουργών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πρόκειται για τη δεύτερη δόση του ποσού 118,4 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί να προσφερθεί ως βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή από την ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2023. Η πρώτη δόση του ποσού, που ανερχόταν επίσης σε 25 εκατ. ευρώ, καταβλήθηκε τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top