ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σε χωριό 46 κατοίκων, οι 30 είναι υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές

Ιταλία: Σε χωριό 46 κατοίκων, οι 30 είναι υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές

Την τελευταία φορά που ο Ιγκόρ Ντε Σάντις έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Ίνγκρια (εικόνα πάνω από Google Earth/Guardian), ένα μικρό χωριό που περιβάλλεται από δάση και βουνά κοντά στο Τορίνο, κέρδισε μια εύκολη σαρωτική νίκη.

Αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη πρόκληση στην προσπάθειά του για τέταρτη θητεία, αφού η μητέρα του εντάχθηκε σε αντίπαλο στρατόπεδο.

Η Ίνγκρια, ένα από τα μικρότερα χωριά της Ιταλίας, φιλοξενεί 46 κατοίκους. Άλλα 26 άτομα, εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους από το εξωτερικό, αποτελούν το εκλογικό σώμα. Οι 30 από αυτούς – περίπου τα δύο τρίτα των κατοίκων του χωριού- είναι υποψήφιοι, όπως αναφέρει ο Guardian.

Αντίπαλοι μάνα και γιος

Ο Ντε Σάντις, 42 ετών, διοικεί το χωριό από το 2009 και ανέμενε ανταγωνισμό στην κούρσα για τη δημαρχία, από τον μεγάλο του αντίπαλο τον 70χρονο Ρενάτο Πολέτο, σύμβουλο της αντιπολίτευσης.

Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη όταν στη μάχη ρίχτηκε και ο Στέφανο Βενούτι, κάτοικος του Μιλάνου με σπίτι στην Ίνγκρια, ο οποίος έθεσε κι εκείνος υποψηφιότητα.

Η μεγάλη ανατροπή όμως ήρθε όταν ο 70χρονος Ρενάτο Πολέτο, ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη της μητέρας του Ντε Σάντις, της Μιλένα Κροκάσο και μάλιστα την είχε προτείνει για μια θέση συμβούλου στο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει εννέα γυναίκες και έναν άνδρα.

Συνολικά, 30 άτομα – περίπου τα δύο τρίτα των κατοίκων του χωριού – είναι υποψήφιοι

«Ζήτησα από τη μητέρα μου, να έρθει μαζί μου, αλλά αφού είδε ότι η λίστα του Πολέτο αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες, αποφάσισε να πάει μαζί τους», είπε ο Ντε Σάντις. «Είναι όλοι εθελοντές που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για το χωριό» πρόσθεσε.

Η μητέρα του από την πλευρά της δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός δε θα επηρεάσει την οικογενειακή αρμονία. «Τόσο ο γιος μου όσο και εγώ θέλουμε το καλύτερο για την κοινότητα και αυτή είναι μια ευκαιρία να δώσουμε φωνή στις απόψεις των γυναικών χωρίς να αποδυναμωθούν οι οικογενειακοί δεσμοί», είπε.

Αύξηση τουρισμού
Η Ίνγκρια βρίσκεται στην κοιλάδα Σοάνα της Ιταλίας και αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με άλλα ορεινά χωριά, όπως ερήμωση, λίγες υπηρεσίες και προβλήματα όταν χιονίσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από το 2022, όταν χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο «όμορφα» χωριά της Ιταλίας, είχε επίσης να αντιμετωπίσει την αύξηση του τουρισμού.

«Υπήρξε μια απίστευτη άνοδος και πρέπει να το διαχειριστούμε», είπε ο Ντε Σάντις. «Υπάρχουν λίγοι κάτοικοι, αλλά πολλά δεύτερα σπίτια. Ο κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομορφιά της Ίνγκρια».

Ο Βενούτι είπε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος αφού τον προέτρεψαν οι ντόπιοι να το κάνει. «Έχω ενσωματωθεί πολύ καλά», είπε.

Παρά τον ανταγωνισμό, ο Ντε Σάντις, του οποίου ο παππούς ήταν δήμαρχος της Ίνγκρια για 30 χρόνια, δήλωσε «αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top