ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέντρα αναψυχής: «Καμπανάκι» για μείωση στις εξόδους - Πονοκέφαλος οι αυξήσεις στις τιμές και οι… «κουζίνες φαντάσματα»

Κέντρα αναψυχής: «Καμπανάκι» για μείωση στις εξόδους - Πονοκέφαλος οι αυξήσεις στις τιμές και οι… «κουζίνες φαντάσματα»

Σωρεία προβλημάτων και δυσκολίες αντιμετωπίζει ο κλάδος των κέντρων αναψυχής, όπως διαφάνηκε και σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ).

Μιλώντας στο ThemaOnline, Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης αναφέρθηκε στα κύρια σημεία που αναδείχθηκαν σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι η συνεχής άνοδος των τιμών των πρώτων υλών, οι ατεκμηρίωτες καθυστερήσεις στις μειώσεις στα καύσιμα καθώς και οι ψηλές τιμές στην ενέργεια.

«Αποδεκατίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά και όσων θα μας επισκεφθούν κατά τη καλοκαιρινή περίοδο. Οι ατεκμηρίωτες καθυστερήσεις στις μειώσεις στα καύσιμα επίσης συμβάλουν στη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου που ασφαλώς αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά και ασφαλώς και στα κέντρα αναψυχής. Η ψηλή τιμή στην ενέργεια (ηλεκτρισμός-υγραέριο) κατέχει πρωτεύουσα θέση σε όλο αυτό το σκηνικό που πολλές φορές είναι και δυσβάσταχτοι οι λογαριασμοί που φτάνουν και μερικές χιλιάδες ευρώ», επεσήμανε.

Πρόβλημα αποτελεί και ο περιορισμένος αριθμός των εξόδων των Κυπρίων στα κέντρα αναψυχής, με την συχνότητα των επισκέψεων αλλά και την ποσότητα του φαγητού που παραγγέλλουν να έχει μειωθεί.

 Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στην έλλειψη στήριξης που υπάρχει στις ορεινές περιοχές.

«Δεν μπορεί από τη μια το κράτος να εξαγγέλλει στήριξη των ορεινών περιοχών και από την άλλη η Cyta να εξαγγείλει κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Κακοπετριά. Πριν 2-3 χρόνια έκλεισαν παραρτήματα τραπεζών παρ’ όλες τις αντιδράσεις», εξήγησε.

Ανησυχία υπάρχει και για παράνομα υποστατικά καθώς και για τις λεγόμενες «κουζίνες φαντάσματα», θέμα για το οποίο η ΠΑΣΙΚΑ θα έχει συνάντηση στις 3 Ιουνίου  με τον Υπουργό Υγείας.

Σημειώνεται ότι οι «κουζίνες φαντάσματα» εντάσσονται σε διάφορες πλατφόρμες όπου διαφημίζουν φαγητά, παραθέτοντας μόνο ένα τηλέφωνο, χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για την ετοιμασία των φαγητών.

Επιπλέον τόνισε την διαχρονική έλλειψη εξειδικευμένου και μη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Θετικές οι νέες πολιτικές του αρμόδιου υπουργείου και του Υπουργού Εργασίας αλλά χωρίς την στελέχωση των αρμόδιων τμημάτων που εξετάζουν τις αιτήσεις στο τέλος θα είναι δώρον άδωρον», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την επιβολή φορολογιών και τελών.

«Δεν θα δεχθούμε τέτοιες πολιτικές που ανατρέπουν στην ουσία την φιλοσοφία της ανάγκης για μεταρρύθμιση. Από τη μια να έχουμε βιώσιμους δήμους με λιγότερες δαπάνες και από την άλλη καλύτερη εξυπηρέτηση δημοτών και επιχειρήσεων με λιγότερα τέλη», εξήγησε.

Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός του ΠΑΣΙΚΑ για την Τοπική Μεταρρύθμιση και ότι θα ακολουθήσει καθώς επίσης και για έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με τους οικείους δήμους .

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις ανανεώσεις αδειών και τις επακόλουθες δυσκολίες που προκαλούνται από τους δήμους ενώ τόνισε ότι είναι οξύμωρο από τη μια να κλείνουν κέντρα αναψυχής και από την άλλη να βλέπουμε κάθε μέρα να ανοίγουν νέα.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι όλα αυτά ωθήσαν μέλη του ΠΑΣΙΚΑ διεκδικούν θέσεις σε κάποια δημοτικά  συμβούλια στις επικείμενες δημοτικές εκλογές .

«Καλούμε τους Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής εκεί που μπορούν να στηρίξουν τις υποψηφιότητες των συναδέλφων τους. Θα είναι η δική τους φωνή μέσα στα νέα Δημοτικά Συμβούλια», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Θα «λιώσουμε» και σήμερα - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού»



Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης (26/06) μετά από πληροφορία για νεκρό πρόσωπο στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top