ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο δραματικό 2ωρο του Μάικλ Μόσλεϊ - Η «διαδρομή θανάτου» και ο εντοπισμός του

Το τελευταίο δραματικό 2ωρο του Μάικλ Μόσλεϊ - Η «διαδρομή θανάτου» και ο εντοπισμός του

Τη «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης κι ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Σύμη μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι, παρουσιάζει με ένα γράφημά της, η DailyMail.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 67χρονος παρουσιαστής βρισκόταν με την παρέα του στην παραλία του Αγίου Νικολάου και γύρω στις 1:30 το μεσημέρι αποφάσισε να γυρίσει στο σπίτι όπου διέμενε στο Γυαλό για να ξεκουραστεί. Έκτοτε να ίχνη του χάθηκαν. Έπειτα από μία 5ημερη δραματική αναζήτηση με drones, ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ο Μόσλεϊ εντοπίζεται νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, περίπου δύο ώρες αφότου αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Ο Βρετανός «γκουρού» της υγείας και πατέρας τεσσάρων παιδιών, έφερε μαζί του ένα μικρό μπουκάλι νερό και μία ομπρέλα και παρά την ακραία ζέστη, σύμφωνα με τη DailyMail, κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια απότομη πλαγιά από το Πεδί μέχρι την κορυφή του λόφου με θέα την Αγία Μαρίνα.

Αστυνομικές πηγές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Μάικλ Μόσλεϊ φεύγοντας από το Πέδι, να μπερδεύτηκε και αντί να κινηθεί αριστερά προς τον Γυαλό Σύμης να πήρε τη διαδρομή δεξιά του που οδηγούσε προς την Αγία Μαρίνα.

Τον Μόσλεϊ «συνέλαβε» κλειστό κύκλωμα κάμερας παραλιακού εστιατορίου στη μαρίνα του χωριού Πέδι την Τετάρτη. Λίγα λεπτά αργότερα, ο 67χρονος φαίνεται να κατεβαίνει με ζήλο μια πλαγιά, που βρίσκεται κοντά σε έναν περιμετρικό φράχτη και στη συνέχεια να χάνεται από το οπτικό πεδίο της κάμερας.

diadromi23

Όπως αναφέρει η Daily Mail, έπειτα εκτιμάται ότι ο Μόσλεϊ, συνέχισε να περπατά γύρω από τον φράχτη, προτού πέσει στο βραχώδες σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του, μπρούμυτα, περίπου στα 100 μέτρα από ένα πολυσύχναστο θέρετρο.

 moslei123

Σημειώνεται πως μετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε όταν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τραβούσαν πλάνα από την περιοχή.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φαίνεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν εντοπίζει χτυπήματα. Είναι προχωρημένη η σήψη, δεν μπορεί έτσι να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια. Τα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, που θα γίνει στη Ρόδο, αναμένονται σήμερα Δευτέρα.

Φωτογραφίες: Το σημείο που βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ και η απόσταση από τη θάλασσα

bbc_dimosiografos_in-_4_

arthrou-simi_3

bbc_dimosiografos_in__1_

bbc_dimosiografos_in__2_

Αυτό που προβληματίζει, είναι το γεγονός πως αν και οι έρευνες ήταν εξονυχιστικές, έχοντας μάλιστα «σηκωθεί» και ελικόπτερο για να τις ενισχύσει, η σορός του Μόσλεϊ βρέθηκε τελικά αρκετά 24ωρα από την εξαφάνισή του.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε μπει σε βάρκες μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία. Εκεί, οι κάμερες των κινητών εντόπισαν τη σορό του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς τραβούσαν βίντεο και πλάνα από την περιοχή.

Φωτογραφία: Οι δημοσιογράφοι στη βάρκα μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, λίγο πριν εντοπιστεί η σορός

sumh-eswterikh


Δείτε βίντεο από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπως φαινόταν από τις βάρκες των δημοσιογράφων

Στις βάρκες βρίσκονταν η δημοσιογράφος του protothema.gr, Λίνα Κεκέση, καθώς και απεσταλμένοι από το Star, το Mega και την ΕΡΤ, όπως επίσης και συνάδελφοί τους από ξένα μέσα ενημέρωσης και από το BBC. Σύμφωνα με περιγραφές, η σορός του άτυχου Βρετανού παρουσιαστή δεν ήταν ορατή με γυμνό μάτι, αλλά την «έπιασαν» οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, που κατέγραφαν τα πλάνα και χρειάστηκε να «ζουμάρουν» στο σημείο.

Άμεσα κλήθηκε στο σημείο το Λιμενικό, για να σφραγίσει τον χώρο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top