ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νομική Υπηρεσία η άρνηση του Θεμιστοκλέους να ψηφίσει για τις Ευρωεκλογές - Η θέση του έφορου εκλογών

Στη Νομική Υπηρεσία η άρνηση του Θεμιστοκλέους να ψηφίσει για τις Ευρωεκλογές - Η θέση του έφορου εκλογών

Γύρω στο απόγευμα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν οποιεσδήποτε σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Έφορος Εκλογών Ελίκκος Ηλία δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθεί οτιδήποτε σε σχέση με τα αποτελέσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ωστόσο κάποιες κάλπες χρειάζονται έλεγχο για να οριστικοποιηθούν και κάποιες από τις μικρές κάλπες δεν έχουν περαστεί ακόμα πλήρως.

Σημείωσε ότι μέχρι τις 09:30 π.μ. μόνο η επαρχία Λάρνακας είχε κλείσει πλήρως την καταμέτρηση, ενώ το ποσοστό παγκύπρια βρισκόταν στο 98-99%.  Είπε επίσης ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στην ιστοσελίδα των αποτελεσμάτων, αφού δεν εμφανίζονταν ακόμα τα ονόματα των σχολικών Εφόρων παρόλο που έχει διαφανεί ποιοι εκλέγονται.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα τελικά αποτελέσματα θα είναι γνωστά μέχρι σήμερα το απόγευμα, ενώ είπε ότι θα έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα γύρω στο μεσημέρι.

Διευκρίνισε ότι το κομματικό ποσοστό για τις Ευρωεκλογές έχει κλειδώσει, ωστόσο γίνονται κάποιες μικρές διορθώσεις στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εκλογών, κυρίως στους σταυρούς προτίμησης και προκύπτει μια μικρή διαφοροποίηση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση επί της ουσίας.

Αύριο ο Γενικός Έφορος Εκλογών θα ανακηρύξει τους Ευρωβουλευτές στις 8.30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και στη συνέχεια θα γίνει ανακήρυξη από τους Εφόρους των Επαρχών για τους εκλεγέντες στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα στις επαρχίες θα γίνει η ανακήρυξη του Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Μελών Σχολικών Εφορειών, Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ανακήρυξη θα γίνει στις 9:30 π,μ. στην Πάφο στο Αμφιθέατρο νέων Κυβερνητικών Κτιρίων, για τη Λευκωσία στις 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», για την Λάρνακα στις 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, για την Λεμεσό στις 12:30 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», για την Αμμόχωστο στις 1:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια και για την Κερύνεια στις 2:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Υπό εξέταση το θέμα που προέκυψε με Α. Θεμιστοκλέους

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής, ο κ. Ηλία είπε ότι οι εκλογές κύλησαν σε ήπιο κλίμα παρά τα όποια μικροπροβλήματα.

Σε σχέση με την ενέργεια του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους να μην παραλάβει το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το παράπτωμα, αφού οι νόμοι και οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται σεβαστά. Το θέμα της επιβολής οποιαδήποτε ποινής είναι ωστόσο περίπλοκο, αφού ο κ. Θεμιστοκλέους καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία.  

Με μια ψήφο διαφορά η εκλογή τοπικών αρχόντων σε κοινότητες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια οριακά αποτελέσματα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που κοινοτάρχες εκλέγηκαν με μόλις μία ψήφο διαφορά.

Συγκεκριμένα στην κοινότητα Τριμίκλινης ο Ανδρέας Ορφανού εκλέγηκε στο αξίωμα του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου με 169 ψήφους (48,8%) έναντι του ανθυποψηφίου του Κώστα Κυριάκου που έλαβε 168 ψήφους (48,6%).

Στον Πολύστυπο ο Γεώργιους Νικοδήμου εκλέγηκε Κοινοτάρχης με 109 ψήφους (50,2%) έναντι 108 του ανθυποψηφίου του Νικόλα Αργυρίδη (49,8%).

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Σωτήρας, Αντώνης Κουμής εκλέγηκε με 1.469 ψήφους και ποσοστό 50,1% έναντι 1.462 ψήφων και ποσοστού 49,9% του ανθυποψηφίου του Μάριου Αδάμου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top