ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 11χρονης: Βίντεο από την στιγμή που η Βασιλική μπαίνει στο αυτοκίνητο του δολοφόνου

Δολοφονία 11χρονης: Βίντεο από την στιγμή που η Βασιλική μπαίνει στο αυτοκίνητο του δολοφόνου

Τη διαδρομή της 11χρονης Βασιλικής προς τον μαρτυρικό της θάνατο κατέγραψαν κάμερες στο χωριό της, τη Μυρτιά Ηλείας. Όπως δείχνουν τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr το παιδί τρέχει ξέγνοιαστο προς την πλατεία του χωριού: Είναι καλοκαίρι, βρίσκεται σε ένα περιβάλλον οικείο, που νιώθει ασφάλεια.

Ενώ φαίνεται να τρέχει προς τα δεξιά και να χάνεται από την εμβέλεια καταγραφής της κάμερας, το παιδί εμφανίζεται ξανά, να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, την ώρα που το μαύρο αυτοκίνητο του δράστη σταματά με αναμμένα τα αλάρμ. Ο δράστης κάτι έχει πει στη Βασιλική και εκείνη περνά το δρόμο και μπαίνει στο αυτοκίνητό του. Πρόκειται άλλωστε, για έναν θείο της, πρόσωπο κοντά στην οικογένειά της- εκτός από συγγενής είναι και κουμπάρος των γονιών της, λίγο νωρίτερα του είχε πλύνει το αυτοκίνητο, το οποίο τού είχε παραχωρήσει ο πατέρας της. Πολύ απλά, μπαίνει στο αυτοκίνητο ενός άνδρα τον οποίο εμπιστεύεται.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητο ξεκίνησε για τη Βασιλική ο δρόμος χωρίς γυρισμό. Ο 37χρονος, που ήταν γνωστό σε όλους ότι είχε μια καταδίκη για βιασμό 14χρονου κοριτσιού το 2017, αλλά παρέμεινε ατιμώρητος, έτοιμος να κάνει νέο και χειρότερο έγκλημα, είχε προσχεδιάσει όπως όλα δείχνουν ότι θα βίαζε το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την ομολογία του, οδήγησε το αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή και αποπειράθηκε να βιάσει το παιδί. ‘Οταν εκείνο αντιστάθηκε και του είπε πως θα έλεγε στους γονείς του αυτά που έγιναν, ο δολοφόνος χτύπησε το παιδί με το κατσαβίδι. Το τραυμάτισε. Σύμφωνα με τα χτυπήματα που φέρει, τόσο κατάστηθα όσο και στην πλάτη φαίνεται ότι το κορίτσι προσπάθησε να τρέξει και να σωθεί, αλλά ο δολοφόνος το πρόλαβε. Συνέχισε να το χτυπά με το κατσαβίδι να βρίσκει την καρδιά και τη σπλήνα του παιδιού. Το πέταξε στις καλαμιές και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου βρίσκονταν η έγκυος γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του. Κοιμήθηκε σα να μην έτρεχε τίποτα, «παρηγόρησε» τους συγγενείς του για το εξαφανισμένο κορίτσι και πήγε στη δουλειά του. Ενδιαμέσως είχε ποστάρει και το amber alert σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και προσπάθειας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, αποδιώχνοντας από πάνω του τις υποψίες.

Τα βίντεο όμως, που έδειχναν το παιδί να μπαίνει στο αυτοκίνητο σε συνδυασμό με το βεβαρυμένο παρελθόν του οδήγησαν γρήγορα την αστυνομία στον 37χρονο. Ανακρινόμενος ομολόγησε κυνικά το έγκλημα. Αρχικά δεν έλεγε λέξη για το κίνητρό του – να βιάσει το παιδί. Αργότερα παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να βιάσει τη Βασιλική και τη χτύπησε θανάσιμα όταν εκείνη αντέδρασε και του είπε ότι θα έλεγε τα πάντα στους γονείς της.

Ο ατιμώρητος βιαστής και τώρα φονιάς είναι κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, απόπειρα βιασμού και άλλα τρία αδικήματα. Μάλιστα, ο εισαγγελέας υποχρεώθηκε να μεταβεί στην αστυνομική διεύθυνση στον Πύργο προκειμένου να ασκήσει την ποινική δίωξη, αφού από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο της ηλειακής πρωτεύουσας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς του δολοφονημένου κοριτσιού και πολίτες. Οταν εμφανίσθηκε το περιπολικό που μετέφερε τον καθ’ ομολογία δολοφόνο οι συγκεντρωμένοι εγκλώβισαν το περιπολικό και με δυσκολία οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους απομακρύνουν, με τους αστυνομικούς που μετέφεραν τον δράστη να επιστρέφουν πίσω στο τμήμα. Λίγες ώρες αργότερα, ο εισαγγελέας μετέβη εκεί και του άσκησε την ποινική δίωξη. Ο 37χρονος αναμένεται να απολογηθεί μέσα στο επόμενο σαρανταοκτάωρο.

Ομως, παράλληλη έρευνα διετάχθη από τον Αρειο Πάγο για τις αποφάσεις και τις πράξεις των δικαστών που είχαν κρίνει τον 37χρονο δολοφόνο όταν δικάστηκε για βιασμό 14χρονης. Παρότι είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικασθεί σε εννέα χρόνια φυλάκισης, του δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής και επέστρεψε ατιμώρητος στη ζωή του ώσπου αφαίρεσε τη ζωή του εντεκάχρονου κοριτσιού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top