ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία για εισαγωγή μεταμοσχευμένου ασθενής σε κοινό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Σοβαρή καταγγελία για εισαγωγή μεταμοσχευμένου ασθενής σε κοινό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Τη διερεύνηση περιστατικού μεταμοσχευμένου ασθενή ήπατος, ο οποίος δεν νοσηλεύτηκε στην Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αλλά εισήχθη σε κοινό τετράκλινο χειρουργικό θάλαμο, ζητά η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων από τον ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία κάνει λόγο για τη μη τήρηση συμφωνιών από μέρους του ΟΚΥπΥ, οι οποίες έγιναν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και τις οποίες επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ότι σε περίπτωση που μεταμοσχευμένοι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευτούν, να γίνεται εισαγωγή τους στην υφιστάμενη Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αφορμή περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο όταν μεταμοσχευμένος ασθενής ήπατος χρειάστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Με βάση όλες τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί αναμέναμε την εισαγωγή του ασθενή στη Μεταμοσχευτική Κλινική, όμως ο ΟΚΥπΥ λειτούργησε, για μια ακόμη φορά, αλλοπρόσαλλα και ο ασθενής εισήχθη σε κοινό τετράκλινο χειρουργικό θάλαμο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την έκθεσή του σε διάφορους κινδύνους μόλυνσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Εν τέλει, αναφέρει, αφού έγιναν διάφορα διαβήματα, δόθηκαν υποσχέσεις ότι ο ασθενής θα μεταφερθεί στη Μεταμοσχευτική Κλινική την Τετάρτη και αφού παρήλθαν 4 μέρες νοσηλείας του σε κοινό χειρουργικό θάλαμο.

Η Συμμαχία ζητά τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και αναμένει να της εξηγήσουν οι ιθύνοντες του ΟΚΥπΥ ποιος έλαβε την απόφαση αυτή και για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε η διαδικασία η οποία είχε συμφωνηθεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top