ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία για εισαγωγή μεταμοσχευμένου ασθενής σε κοινό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Σοβαρή καταγγελία για εισαγωγή μεταμοσχευμένου ασθενής σε κοινό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Τη διερεύνηση περιστατικού μεταμοσχευμένου ασθενή ήπατος, ο οποίος δεν νοσηλεύτηκε στην Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αλλά εισήχθη σε κοινό τετράκλινο χειρουργικό θάλαμο, ζητά η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων από τον ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία κάνει λόγο για τη μη τήρηση συμφωνιών από μέρους του ΟΚΥπΥ, οι οποίες έγιναν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και τις οποίες επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ότι σε περίπτωση που μεταμοσχευμένοι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευτούν, να γίνεται εισαγωγή τους στην υφιστάμενη Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αφορμή περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο όταν μεταμοσχευμένος ασθενής ήπατος χρειάστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Με βάση όλες τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί αναμέναμε την εισαγωγή του ασθενή στη Μεταμοσχευτική Κλινική, όμως ο ΟΚΥπΥ λειτούργησε, για μια ακόμη φορά, αλλοπρόσαλλα και ο ασθενής εισήχθη σε κοινό τετράκλινο χειρουργικό θάλαμο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την έκθεσή του σε διάφορους κινδύνους μόλυνσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Εν τέλει, αναφέρει, αφού έγιναν διάφορα διαβήματα, δόθηκαν υποσχέσεις ότι ο ασθενής θα μεταφερθεί στη Μεταμοσχευτική Κλινική την Τετάρτη και αφού παρήλθαν 4 μέρες νοσηλείας του σε κοινό χειρουργικό θάλαμο.

Η Συμμαχία ζητά τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και αναμένει να της εξηγήσουν οι ιθύνοντες του ΟΚΥπΥ ποιος έλαβε την απόφαση αυτή και για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε η διαδικασία η οποία είχε συμφωνηθεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο προσβάσιμες είναι πραγματικά οι παραλίες σε ΑμεΑ; Πόσες υπάρχουν και ποιες ξεχωρίζουν;

«Γολγοθάς» η ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες χώρες παρατηρείται μείωση - Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια«Η βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες» - Τρομοκρατημένος ο ΠτΔ με την απόπειρα κατά Τραμπ

«Η βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες» - Τρομοκρατημένος ο ΠτΔ με την απόπειρα κατά Τραμπ

Τρομοκρατημένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top