ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρτσιώτης: Απάντησε στις επικρίσεις - «Πυροσβεστική και πτητικά μέσα ανταποκρίθηκαν άμεσα»

Χαρτσιώτης: Απάντησε στις επικρίσεις - «Πυροσβεστική και πτητικά μέσα ανταποκρίθηκαν άμεσα»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και τα πτητικά μέσα έχουν ανταποκριθεί άμεσα και με τον καλύτερο και καταλληλότερο δυνατό τρόπο, είπε τη Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με τρομερούς ανέμους, έχουμε να κάνουμε με συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες».

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι τα τελευταία 24ώρα εκδηλώθηκαν πολλαπλές πυρκαγιές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε επικρίσεις για ολιγωρία και αν υπάρχουν ενδείξεις για αυτό, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι αντιθέτως, οι ενδείξεις και μάλιστα και με αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και τα πτητικά μέσα έχουν ανταποκριθεί άμεσα και με τον καλύτερο και καταλληλότερο δυνατό τρόπο.

«Περιττό να σας πω ότι στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά υπήρξε 10λεπτη ακριβώς αναμονή προκειμένου να πετάξουν τα πτητικά μέσα από την πρώτη στιγμή που δόθηκε το σχετικό σήμα. Σε 10 λεπτά απογειώθηκαν και περίπου σε 15-20 λεπτά ήταν στον χώρο της πυρκαγιάς. Καταλαβαίνουμε ότι τα 10 λεπτά απαιτούνται για άμεσο ανεφοδιασμό προκειμένου να πετάξουν και να κάνουν τις πρώτες ρίψεις», πρόσθεσε.

Επίσης, συνέχισε ο Υπουργός, «ήταν σημαντικό το γεγονός και οφείλουμε και αυτό να το πούμε ότι καμία φορά επειδή τυγχάνει επίκρισης η Κυπριακή Δημοκρατία και άλλες Υπηρεσίες ότι χρησιμοποιούνται ελικόπτερα και όχι αεροπλάνα, νομίζω ότι ο Αρχιπύραρχος θα συμφωνήσει ότι στην περίπτωση του Φαρμακά πραγματικά η χρήση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων ήταν πάρα πολύ χρήσιμη, υποβοηθητική, αφού τα ελικόπτερα έστω με τον ένα τόνο κάδο που κουβαλούσαν μπορούσαν να ανεφοδιάζονται σχεδόν άμεσα από πολύ κοντινά φράγματα και να προσφέρουν πραγματικά πολύ πολύτιμη βοήθεια, από τηνστιγμή που τα αεροπλάνα έπρεπε να ανεφοδιαστούν από μεγαλύτερης έκτασης είτε λίμνη είτε φράγματα είτε τη θάλασσα».

«Οπότε όλα δούλεψαν κατά τη γνώμη μου όπως έπρεπε να δουλέψουν, αλλά δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με τρομερούς ανέμους, έχουμε να κάνουμε με συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες, οι οποίες όμως δεν μπορούν να επιδέχονται τέτοιας κριτικής», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση τι διαπίστωσε από τις πυρκαγιές του Φαρμακά και της Πάφου και ότι Κοινοτάρχες είχαν πει ότι υπήρξαν κενά είτε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είτε από το Τμήμα Δασών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι για την πυρκαγιά έχει γίνει δήλωση και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ήμασταν παρόντες και εγώ και ο Αρχιπύραρχος, μιλήσαμε με όλους τους Κοινοτάρχες, οι οποίοι εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους και την ικανοποίηση τους για τον τρόπο που δούλεψαν και ανταποκρίθηκαν όλα τα εμπλεκόμενα Τμήματα σε αυτές τις φυσικές καταστροφές».

Επίσης, συνέχισε, και στην πρόσφατη πυρκαγιά του Μαχαιρά, «στην παρουσία όλων των Κοινοταρχών εκφράστηκε δημόσια η πλήρης και απόλυτη ικανοποίηση τους για τον τρόπο που λειτούργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα πτητικά μέσα και οι επίγειες δυνάμεις, τους οποίους και δημόσια για άλλη μια θέλω να συγχαρώ για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτές τις πραγματικά δύσκολες φυσικές καταστροφές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top