ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ.

Πολλοί είναι αυτοί που άρχισαν να τρέχουν στις παραλίες, με τους ναυαγοσώστες όμως να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τόσο προβλήματα εξοπλισμού όσο και  στελέχωσης των πύργων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, Πόλυς Παλλήκαρος σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «το πρόβλημα με τις μόνιμες θέσεις ναυαγοσωστών εξακολουθεί να υφίσταται όμως κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε»

«Η εικόνα φέτος είναι καλύτερη από πέρσι. Έχουν γίνει πύργοι, παραγγέλθηκαν Jet ski κτλ. Τα πράγματα, όμως, που πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλά», είπε συγκεκριμένα.

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τα μηχανικά μέσα. Δεν έχουμε αρκετά Jet ski, τα οποία όταν πάμε να κάνουμε μία διάσωση πλησιάζουν το θύμα πολύ πιο γρήγορα από ότι κολυμπώντας. Ένα από τα πράγματα που ελέγχουμε στις παραλίες είναι πόση ώρα θέλει ο ναυαγοσώστης για να πάει στο θύμα στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Άρα για εμάς το jet ski με την πλατφόρμα από πίσω είναι πολύ σημαντικό μέσο. Έχουμε πολλούς ακόμα πύργους που χρειάζονται Jet ski και δεν έχουν», εξήγησε.

Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύριου Παλλήκαρου, είναι ότι «σε πολλές επαρχίες αν και προκηρύσσονται θέσεις δεν βρίσκονται άτομα που να θέλουν να δουλέψουν. Ο λόγος είναι ότι η δουλειά είναι εποχική και δεν έρχονται να εργαστούν για 4 μήνες και μετά να μείνουν χωρίς δουλειά. Αυτό είναι το σοβαρότερο μειονέκτημα που έχουμε όταν ψάχνουμε ναυαγοσώστες»

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής ανέφερε ότι «για να λυθεί το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν 12μηνες, 10μηνες και 8μηνες θέσεις. Είμαστε ένα νησί που έχουμε ως ένα σοβαρό εισόδημα τον τουρισμό. Μπορούμε να έχουμε ανοιχτές παραλίες 8-10 μήνες το χρόνο και να έχουμε τουρίστες. Τους τουρίστες τους έχουμε αλλά δεν τους προστατεύουμε. Αν, όμως, είχαμε ναυαγοσώστες 12μηνους και 10μηνους θα είχαμε σοβαρό πυρήνα ναυαγοσωστών το καλοκαίρι και δεν θα ψάχναμε ούτε τους υπόλοιπους μήνες. Άλλος τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει»

«Ο 8μηνος ναυαγοσώστης τους υπόλοιπους μήνες λαμβάνει χρήματα από τις κοινωνικές ασφαλίσεις ενώ για τώρα που έχουμε 4μηνους ναυαγοσώστες πιο δύσκολα έρχονται εκτός και αν θέλει κάποιος φοιτητής δουλειά για να παίρνει ένα μικρό εισόδημα μέχρι να ξαναπάει στις σπουδές του», συνέχισε.

Η επαρχία με το μεγαλύτερο πρόβλημα

Όσο αφορά την επαρχία με το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κύριο Παλλήκαρο, «είναι η Πάφος γιατί είναι μια τεράστια ακτογραμμή. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι όλες οι επαρχίες έχουν πρόβλημα με τον αριθμό ναυαγοσωστών»

«Αν δεν αλλάξει το θέμα της νομιμοποίησης και των 10μηνων και 8μηνων θέσεων εργασίας το πρόβλημα δεν θα πάψει να υπάρχει», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα του 52χρονου θύματος - Καταζητείται 45χρονος

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα του 52χρονου θύματος - Καταζητείται 45χρονος

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του θύματος, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top