ΥΓΕΙΑ

Κρασί: Περιέχει συστατικό με δράση ισοδύναμη της δίαιτας και της άσκησης – Απολαύστε με μέτρο

Κρασί: Περιέχει συστατικό με δράση ισοδύναμη της δίαιτας και της άσκησης – Απολαύστε με μέτρο

Μια γνωστή ένωση που περιέχεται στο κόκκινο κρασί, η ρεσβερατρόλη, θα μπορούσε να έχει οφέλη για την υγεία παρόμοια με την τήρηση μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων και την τακτική άσκηση, σύμφωνα με επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου Carilion του Virginia Tech.

Μελέτη του ερευνητικού ινστιτούτου Carilion του Virginia Tech, οδήγησε στη διαπίστωση ότι η ρεσβερατρόλη, προστατεύει τις μυϊκές ίνες από την εκφύλιση και το γήρας.

Από την άλλη, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η πόση κόκκινου κρασιού δεν αποτελεί λύση για μυϊκή ενδυνάμωση.

Ας διερευνήσουμε ωστόσο την προστατευτική δύναμη της ρεσβερατρόλης. Με άξονα αναφοράς προηγούμενες έρευνες, η λήψη συμπληρωμάτων της ένωσης αυτής, προφυλάσσει τα άτομα από νευρολογικές διαταραχές, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Η ομάδα του Virginia Tech, εστίασε σε ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα.

Δεδομένης της ανησυχίας των επιστημόνων για τα προβλήματα ισορροπίας, τον μειωμένο συντονισμό κινήσεων των γηραιών ατόμων και τα επακόλουθα ατυχήματα, διερευνήθηκαν ο εντοπισμός και το πεδίο παρέμβασης των παραγόντων επιβράδυνσης της κινητικότητας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Gregorio Valdez, επίκουρος καθηγητής στο Virginia Tech Carilion Research Institute, είναι ανάγκη να εντοπισθούν οι μοριακές αλλαγές που οφείλονται στην ελλειμματική κινητικότητα και να αξιοποιηθούν μηχανισμοί που να υπεραμύνονται του εκφυλισμού των νευρωνικών κυκλωμάτων στους ηλικιωμένους.

Οι επιστήμονες χορήγησαν ρεσβερατρόλη σε γηραιά ποντίκια, για ένα χρόνο. Στόχος τους ήταν να ανιχνεύσουν τον αντίκτυπο της ένωσης σε συνάψεις του εγκεφάλου, που ονομάζονται «νευρομυϊκές συνδέσεις».

Ο Gregorio Valdez, στηρίχτηκε στην επαληθευμένη υπόθεση ότι η δίαιτα χαμηλών θερμίδων και η άσκηση, θωρακίζουν τις συνάψεις αυτές από τη γήρανση. Ο καθηγητής συμπέρανε ότι η ρεσβερατρόλη, έχει παρόμοια αποτελέσματα.

Δεν αρκεί μόνο το κρασί

Παραδόξως, ο κόκκινος οίνος, περισσότερο μας «συστήνει» τη ρεσβερατρόλη και σε μικρότερο βαθμό μας την παρέχει. Συνεπώς, θα βοηθούσε περισσότερο η πρόσληψη συμπληρωμάτων ρεσβερατρόλης, κατόπιν συνεννόησης με γιατρό, όπως αναφέρει ο καθηγητής. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται αποφυγή υπερβολών.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top