ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανυπόφορος είναι ο καύσωνας που πλήττει την Κύπρο το φετινό καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το Τμήμα Μετεωρολογίας να έχει εκδώσει πορτοκαλί και κόκκινες προειδοποιήσεις.

Λόγω των προειδοποιήσεων, εφαρμόστηκε το διάταγμα για διακοπή εργασιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Πόσα εξώδικα εκδοθήκαν και για ποιους κλάδους

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας, Αριστόδημος Οικονομίδης ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, διακοπήκαν για πέντε μέρες οι εργασίες λόγω καύσωνα.

«Είχαμε τέσσερεις μέρες με πορτοκαλί προειδοποίηση και μια μέρα με κόκκινη προειδοποίηση. Άρα αυτές τις πέντε μέρες όπου διακοπήκαν οι εργασίες λόγω καύσωνα, στο εσωτερικό (επαρχία Λευκωσίας), έγινα 224 επιθεωρήσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομίδη, από τις 224 επιθεωρήσεις, εκδοθήκαν 32 εξώδικα, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 32 χιλιάδες ευρώ.

«Τα 3 εξώδικα αφορούν υπηρεσίες ντελίβερι και τα υπόλοιπα αφορούν εργοτάξια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συμμόρφωση με το διάταγμα, ο κ. Οικονομίδης υπενθύμιζε ότι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος για τα εργοτάξια.

«Πέρσι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά για τους ντελιβεράδες τον Αύγουστο, η οικοδομική βιομηχανία όμως τον Αύγουστο ήταν κλειστή, άρα φέτος ήταν η πρώτη φόρα που εφαρμόζεται το διάταγμα για τα εργοτάξια. Είναι θέμα ενημέρωσης και ευελπιστούμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση», επεσήμανε, τονίζοντας ότι έχουν διευθετηθεί εκστρατείες για τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Τερματίστηκε η λειτουργία εργοτάξιων λόγω παραβάσεων

Την ίδια στιγμή, ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι, από τις 224 επιθεωρήσεις, εκδοθήκαν 8 ειδοποιήσεις απαγόρευσης για εργοτάξια.

«Ειδοποίηση απαγόρευσης σημαίνει ότι σταματάς όλη την λειτουργία του το εργοτάξιου, όχι μόνο τις εξωτερικές εργασίες αλλά και τις εσωτερικές. Βρήκαμε παραβάσεις και εκτός της θερμικής καταπόνησης σε εργοτάξια, όπως για παράδειγμα προβλήματα με εργασίες σε ύψος», σημείωσε.

Τι προνοεί το διάταγμα

Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση έκδοσης πορτοκαλί προειδοποίησης από το Τμήμα Μετεωρολογίας, απαιτείται να διακοπούν, μεταξύ των ωρών 12:00-16:00, εφόσον βρίσκεται σε ισχύ η προειδοποίηση, όλες οι υπαίθριες βαριές και μέτριες εργασίες, και οι εργασίες μεταφοράς προϊόντων ή/και παράδοσης προϊόντων με τη χρήση δίκυκλων οχημάτων (π.χ. μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου, ποδηλάτου) ή συσκευών προσωπικής κινητικότητας (scooters, e-scooters), όπως η μεταφορά ή/και παράδοση προϊόντων/φαγητού/αλληλογραφίας ή/και άλλων δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι στο κόκκινο επίπεδο επικινδυνότητας, απαιτείται όπως διακόπτονται όλες οι υπαίθριες βαριές και μέτριες εργασίες κατά τη διάρκεια των ωρών που ισχύει η προειδοποίηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top