LIKE ONLINE

Πώς φιλανδική πόλη απέτρεψε τα πάρτι των νέων στις παραλίες - Ο πρωτότυπος... τρόπος

Πώς φιλανδική πόλη απέτρεψε τα πάρτι των νέων στις παραλίες - Ο πρωτότυπος... τρόπος

Μια πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερη ιδέα εφαρμόζει η αστυνομία στην πόλη Espoo της Φινλανδίας για να αποτρέπει τη νεολαία να διασκεδάζει στις παραλίες μέχρι αργά το βράδυ. Βάζει στα μεγάφωνα με τις ώρες κλασική μουσική!

Παραλίες καθαρές λόγω... Σούμπερτ

Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι νέοι έχουν αποστροφή προς την κλασική μουσική, η αστυνομία στο Espoo ορκίζεται ότι λειτουργεί. Μάλιστα χρησιμοποιεί αυτή την τακτική εδώ και 6 χρόνια!

Σύμφωνα με το odditycentral, οι τοπικές αρχές είχαν δοκιμάσει και άλλες μεθόδους για να διαλύσουν τα νεολαιίστικα πάρτι στην παραλία αλλά τίποτα δεν λειτούργησε τόσο καλά όσο ο Γαλάζιος Δούναβης του Στράους, οι Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι και η Ave Maria του Σούμπερτ.

«Για κάποιο λόγο, η κλασική μουσική δεν αρέσει στους νέους και οι νέοι μένουν μακριά από μέρη όπου υπάρχει κλασική μουσική», δήλωσε ο Mikko Juvonen του αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Uusimaa στο Yle. «Είναι καλύτερο για εμάς να κρατάμε τους νέους στη στεριά και είναι ωραίο για τις οικογένειες να έρχονται και να κολυμπούν εδώ το πρωί, όταν η παραλία είναι καθαρή».

Πριν από την εφαρμογή της μεθόδου της κλασικής μουσικής πριν από έξι χρόνια, το Haukilahti ήταν δημοφιλής τόπος συγκέντρωσης για πάρτι στο τέλος της σχολικής περιόδου που συνήθως άφηναν στο πέρασμά τους σωρούς από σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά. Τώρα, η αστυνομία του Espoo δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί, επειδή κανένας νέος δεν θέλει να βρίσκεται κοντά όταν αρχίζει να παίζει η κλασική μουσική.

Ορισμένοι ντόπιοι ομολόγησαν ότι βρήκαν λίγο παράξενη την πρωτοβουλία της αστυνομίας, αλλά δεδομένου ότι λειτουργεί τόσο καλά, κανείς δεν φαίνεται να διαμαρτύρεται.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top