ΟΠΕΚ: Να μελετηθεί με προσοχή η απειλή του ηγέτη της Χεζμπολάχ

ΟΠΕΚ: Να μελετηθεί με προσοχή η απειλή του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Η απειλή του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ότι θα εντάξει την Κύπρο στο πλαίσιο της ευρύτερης σύγκρουσης της οργάνωσής του με το Ισραήλ χρειάζεται να μελετηθεί με προσοχή από την ελληνοκυπριακή ηγεσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚ.

«Για το ΔΣ του ΟΠΕΚ η πλήρης προσάρτηση της διπλωματίας της Κύπρου στο άρμα του Βενιαμίν Νετανιάχου, η διπλωματία που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις ισορροπίες και τα ποικίλα συμφέροντα στην περιοχή, δεν υπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά της χώρας μας», επισημαίνεται. «Χρειάζεται διπλωματία με προσεγμένα βήματα, ανοικτό πνεύμα και προνοητικότητα, ώστε η πορεία του πολέμου να μη θέτει σε νέους κινδύνους την Κύπρο», προστίθεται.

«Για το ΔΣ του ΟΠΕΚ το κύριο πλαίσιο διεκδίκησης για την Κύπρο είναι η συμμετοχή μας στην ΕΕ και η συστηματική εργασία για να καταρτιστεί σταδιακά, μέσω ΕΕ, ένα πλάνο επίλυσης του Κυπριακού», σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE