ΔΙΕΘΝΗ

O Πούτιν αποχαιρετά τον Κιμ Γιονγκ Ουν κουνώντας του το χέρι από το παράθυρο του αεροπλάνου - Δείτε βίντεο

O Πούτιν αποχαιρετά τον Κιμ Γιονγκ Ουν κουνώντας του το χέρι από το παράθυρο του αεροπλάνου - Δείτε βίντεο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποχαιρέτησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν από το παράθυρο του προεδρικού του αεροσκάφους, καθώς απογειωνόταν από τη Βόρεια Κορέα για το Βιετνάμ αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά από μία διήμερη επίσκεψη που εκτιμάται ότι ενίσχυσε περαιτέρω τους δεσμούς ανάμεσα στα δύο κράτη.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται να στέκεται κοντά στο παράθυρο της θέσης του στο αεροσκάφος και να κουνά το χέρι χαμογελαστός προς τη μεριά του Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλων αξιωματούχων που στέκονται όρθιοι στο αεροδρόμιο. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ανταποδίδει τον χαιρετισμό στον Πούτιν, τον οποίο εξάλλου έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον «καλύτερο φίλο» της Βόρειας Κορέας.

Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έφθασε στο Ανόι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη από την Πιονγκγιάνγκ, αφού υπέγραψε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν συμφωνία «συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης» που προβλέπει ιδίως αμοιβαία υποστήριξη «σε περίπτωση επίθεσης» και ενίσχυση της «στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας».

Λίγο νωρίτερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τσο Τάε-γιουλ και ο αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασαν τη νέα συνθήκη ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα ως σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, Πέμπτη, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τρόπους αντίδρασης στο σύμφωνο και συμφώνησαν να παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν χάρισε χάρισε στον πρόεδρο της Ρωσίας ένα ζευγάρι σκύλους Πουνγκσάν, μια τοπική ράτσα, ενώ νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε παρουσιάσει στον Βορειοκορεάτη ηγέτη το δικό του δώρο, μια λιμουζίνα ρωσικής παραγωγής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top