Η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 300 μπαλόνια με σκουπίδια στη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 300 μπαλόνια με σκουπίδια στη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα απέστειλε νέα παρτίδα με εκατοντάδες μπαλόνια με σκουπίδια νότια των συνόρων της, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Σεούλ, σε μια πράξη που ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κατήγγειλε ως «ποταπή και παράλογη πρόκληση».

Η Πιονγιάνγκ απέστειλε περίπου 350 μπαλόνια γεμάτα με σκουπίδια στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως στην επαρχία Γιεονγκί, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Κορέας, και στην πρωτεύουσα Σεούλ. Οι σακκούλες που ήταν δεμένες στα μπαλόνια περιείχαν «κυρίως απορρίμματα χαρτιού», διευκρίνισε ο νοτιοκορεατικός στρατός, προσθέτοντας ότι δεν συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

«Ο νοτιοκορεατικός στρατός προτίθεται να διεξαγάγει αμέσως τον δικό του ψυχολογικό πόλεμο», πρόσθεσε το γενικό επιτελείο στην ανακοίνωσή του. Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ καταδίκασε την πρόσφατη αποστολή μπαλονιών, χαρακτηρίζοντάς την "ποταπή και παράλογη πρόκληση" σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του Πολέμου της Κορέας.

Κατήγγειλε επίσης την συμφωνία ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία, που υπεγράφη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να διασφαλίσουν ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα τολμήσει να προκαλέσει την Νότια Κορέα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, και θα απαντήσουν με συντριπτικό και αποφασιστικό τρόπο σε οποιαδήποτε πρόκληση από την πλευρά της Βόρειας», πρόσθεσε ο Γιουν. Η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη αποστείλει πάνω από χίλια μπαλόνια που μεταφέρουν σκουπίδια στη Νότια Κορέα, σε αντίποινα, όπως δηλώνει, σε αποστολές μπαλονιών που μεταφέρουν προπαγανδιστικό υλικό από Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές.

Σε απάντηση, η Σεούλ ανέστειλε τελείως την ισχύ στρατιωτικής συμφωνίας που αποσκοπούσε στη μείωση των εντάσεων και χρησιμοποίησε ξανά ορισμένες φορές τα μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών για την εκπομπή προπαγανδιστικού υλικού.

Η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και βασική εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, η Κιμ Γιο Γιονγκ, προειδοποίησε τη Νότια Κορέα στις αρχές του μήνα ότι, αν συνεχιστούν οι ρίψεις φυλλαδίων και οι μεταδόσεις από μεγάφωνα, η Σεούλ «θα ζήσει αναμφίβολα τη νέα αντεπίθεση της Βόρειας Κορέας».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE