ΥΓΕΙΑ

Ξυπνήστε πιο εύκολα το πρωί: 5 απλές συμβουλές για ένα άνετο ξεκίνημα

Ξυπνήστε πιο εύκολα το πρωί: 5 απλές συμβουλές για ένα άνετο ξεκίνημα

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι πρόκληση για πολλούς από εμάς.

Ωστόσο, με λίγα απλά τρικ, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια ευχάριστη διαδικασία. Για τον Μπετόβεν και τον Γούντι Άλεν, ένα κρύο ή ένα εντυπωσιακά ζεστό μπάνιο αντίστοιχα, μπορούσαν να κάνουν την πρωινό ξύπνημα να μοιάζει με ευλογία, ενώ ο Έρνστ Χέμινγούει έβαζε κάθε μέρα μια δημιουργική πρόκληση στην εαυτό του ως λόγο για να ξυπνήσει νωρίς το πρωί.

Πώς μπορείς να φτιάξεις τη δική σου ξεχωριστή ρουτίνα ενός άνετου πρωινού ξυπνήματος;

Φτιάξε ένα απολαυστικό πρωινό
Αντί για τον κλασικό καφέ στο πόδι, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ετοιμάσεις ένα αγαπημένο πρωινό. Ένα γλυκό ή αλμυρό πιάτο που απολαμβάνεις μπορεί να κάνει το πρωινό ξύπνημα πιο ευχάριστο. Έρευνες δείχνουν ότι νέες εμπειρίες και ανατροπές στην καθημερινότητα βελτιώνουν τη διάθεση και την ενέργεια.

Κάνε μια αναζωογονητική βόλτα
Άλλαξε διαδρομή στο πρωινό σου περπάτημα. Ανακάλυψε νέα σημεία της πόλης που δεν έχεις επισκεφθεί. Η αλλαγή της ρουτίνας και η ανακάλυψη νέων τοπίων θα σου προσφέρουν μια αίσθηση ανανέωσης και ευχαρίστησης.

Διάβασε κάτι πρωτότυπο
Συνδύασε τον καφέ και το πρωινό σου με ένα καλό βιβλίο. Πάρε ένα από τα βιβλία που αγόρασες αλλά δεν έχεις διαβάσει. Αυτή η νέα ρουτίνα μπορεί να μειώσει τον σωρό των αδιάβαστων βιβλίων σου και να σου δώσει έναν νέο λόγο να ξυπνάς νωρίς.

Ασχολήσου με Δημιουργικές Δραστηριότητες
Αν έχεις αφήσει τη μουσική, τη ζωγραφική ή κάποιο άλλο δημιουργικό σου χόμπι στην άκρη, το πρωινό είναι η ιδανική στιγμή για να ασχοληθείς ξανά με αυτά. Ξεκίνα τη μέρα σου με κάτι που σε γεμίζει και σου ανεβάζει τη διάθεση.

Φόρεσε τα αθλητικά σου
Το πρωινό τρέξιμο ή μια βόλτα με το ποδήλατο μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική “νοβοκαΐνη” από τις καταχρήσεις της καθημερινότητας. Έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση το πρωί βελτιώνει τη διάθεση και την απόδοση στο γραφείο. Δοκίμασέ το και δες τη διαφορά.

Με αυτές τις απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές, το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει μια από τις πιο απολαυστικές στιγμές της ημέρας σου. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαύσει την αρχή κάθε νέας ημέρας με ενέργεια και χαρά.

Πηγή: news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για Ολγκίν: «Δεν αναφέρεται σε λύση εκτός του πλαισίου των ΗΕ, αναφέρεται σε μεθοδολογία»

ΠτΔ για Ολγκίν: «Δεν αναφέρεται σε λύση εκτός του πλαισίου των ΗΕ, αναφέρεται σε μεθοδολογία»

Στηρίζουμε την προσπάθεια της κας Ολγκίν, η οποία πιστεύει στο κοινό μέλλον της Κύπρου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top