ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχεται ο ΠΙΣ: Με τη δέουσα υπευθυνότητα και νομιμότητα διαχειρίζεται τα ζητήματά του

Επανέρχεται ο ΠΙΣ: Με τη δέουσα υπευθυνότητα και νομιμότητα διαχειρίζεται τα ζητήματά του

Με τη δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νομιμότητα διαχειρίζεται όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, συμπεριλαμβανομένων των πειθαρχικών διαδικασιών, αναφέρει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), προσθέτοντας ότι «η κριτική είναι καλοδεχούμενη νοουμένου ότι είναι καλόπιστη και ότι στηρίζεται σε αληθή στοιχεία».

«Ωστόσο, η εμμονική στοχοποίηση του Συλλόγου και η έλλειψη σεβασμού στους νόμους αυτού του κράτους όπως και στο αδιάβλητο των διαδικασιών του ανεξάρτητου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», αναφέρει ο ΠΙΣ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει πως «αναγκάζεται δυστυχώς, να επανέλθει στο θέμα που αφορά τη λειτουργία των πειθαρχικών του διαδικασιών, καθότι οι επανηλλειμένες και ανεδαφικές βολές εναντίον του Συλλόγου από συγκεκριμένη ομάδα πρωτοβουλίας, αγγίζουν πλέον τα όρια της εμμονής».

Προσθέτει ότι την ώρα που η ηγεσία του ενεργεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της όπως αυτά καθορίζονται από τη υφιστάμενη νομοθεσία και παρά τις σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνει σχετικά το ευρύ κοινό, «εκπρόσωπος της εξωθεσμικής ομάδας πρωτοβουλίας που επονομάζεται ‘Ιατρική Ασπίδα’ επικρίνει τον ΠΙΣ ότι δήθεν ‘δεν κάνει τίποτε’».

Ο ΠΙΣ αναφέρει επίσης ότι «η εκπρόσωπος της ομάδας παραπλανεί την κοινή γνώμη, μεταδίδοντας ανεδαφικές πληροφορίες και ερμηνεύοντας αυθαίρετα τη νομοθεσία χωρίς καμία νομική κατάρτιση και λησμονεί για ακόμα μια φορά πως υπάρχει νομική υποχρέωση τήρησης όλων των διαδικασιών σε ένα δημοκρατικό κράτος» και προσθέτει πως παρόμοιες διαδικασίες υπάρχουν σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργεί επίσης αντιφατικές εντυπώσεις», αναφέρει και προσθέτει ότι «από τη μία δηλώνει ότι ο ΠΙΣ έχει όλα τα νομικά όπλα, και από την άλλη εκδίδει ανακοινώσεις για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας».

Ο ΠΙΣ αναφέρει πως έχει καταθέσει ολοκληρωμένες εισηγήσεις εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά τις πειθαρχικές διαδικασίες που ισχύουν σήμερα, ο ΠΙΣ παραπέμπει στην ίδια τη νομοθεσία όπως και στις ανακοινώσεις του ΠΙΣ ημερομηνιών, 2/2/2024 και 5/7/2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Σε μία ανάλυση για το κυπριακό αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα -ίσως στις αρχές Αυγούστου- ο ΔΗΣΥ, σε μία περίοδο η οποία θεωρείται κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top