ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Ανάγκη επανέναρξης συνομιλιών Κυπριακού

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Ανάγκη επανέναρξης συνομιλιών Κυπριακού

Στο Κυπριακό και στην ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυσή του αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 75η Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει, σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι, 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974, δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το ζήτημα της τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, «τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της είναι απαραίτητη για την Συμμαχία του ΝΑΤΟ και τα Δυτικά Βαλκάνια. Προειδοποίησε δε, πως η παραβίασή της ή η επιλεκτική τήρησή της, όχι μόνο υποβαθμίζει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», όπως εξήγησε ο κ. Μαρινάκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι οι Συμφωνίες θα πρέπει να τηρούνται και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα κυρώσει τα εκκρεμή πρωτόκολλα που απορρέουν από τη Συμφωνία «εάν η γείτονα χώρα δεν συμμορφωθεί προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αφιχθείς στη Σύνοδο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχιση υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία έναντι της επιθετικότητας της Ρωσίας, ενώ αναφέρθηκε και στην κομβική στιγμή στην οποία βρίσκεται η Συμμαχία.

«Είναι η στιγμή που η Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά περίπλοκων παγκόσμιων προκλήσεων. Είναι, επίσης, η στιγμή που πρέπει να επαναβεβαιώσουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας να διαθέτουμε τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ μας για αμυντικές δαπάνες», είπε.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο όσον αφορά στην επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά και για τον εξορθολογισμό των αμυντικών μας δαπανών, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η Συμμαχία. Δεν χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top