ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για ΔΗΣΥ - «Αυτά που ήθελα να πω τα έχω πει - Οφείλω να προστατεύσω τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου»

ΠτΔ για ΔΗΣΥ - «Αυτά που ήθελα να πω τα έχω πει - Οφείλω να προστατεύσω τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου»

Ικανοποιημένος από όσα έχει πληροφορηθεί σχετικά με τις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε πως απόψε αναμένεται ανακοίνωση από τον Εκπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ σχετικά με τις προθέσεις του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα εγκαίνια της έκθεσης του Μιχαήλ Κάσιαλου, στο Μουσείο Κώστα Αργυρού, στον Μαζωτό, και ερωτηθείς αν είχε ενημέρωση για τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με πήρε τηλέφωνο.

Μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών με τον κ. Γεραπετρίτη.

Μιλήσαμε με την κα Ολγκίν. Στις 10μμ ώρα Κύπρου, όταν θα κάνει σχετική δήλωση ο Εκπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ, άρα να κάνουμε λίγη υπομονή και θα ανακοινώσει εκ μέρους του ΓΓ ποιες είναι οι προθέσεις του».

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από όσα έχει μάθει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω ακούσει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και από την ενημέρωση που είχα από τον Υπουργό Εξωτερικών που μίλησε με τον κ. Γεραπετρίτη. Να αναμένουμε τις ανακοινώσεις του ΓΓ. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, μιλώντας και με την κα Ολγκίν, θα γίνει σχετική ανακοίνωση. Άρα, να αναμένουμε».

Σε ερώτηση αν απάντησε στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, δεν θέλω να απαντήσω τίποτα. Αυτά που ήθελα να πω τα έχω πει. Απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Εγώ θεωρώ σημαντικό τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου και ως θεματοφύλακας και αυτού του θεσμού οφείλω να τον προστατεύσω». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top