ΥΓΕΙΑ

7 τροφές που δεν πρέπει να φας ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης τους

7 τροφές που δεν πρέπει να φας ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης τους

Η διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σου. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγεις να καταναλώνεις μετά την ημερομηνία λήξης τους, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παρακάτω παρουσιάζονται επτά τροφές που δεν πρέπει να φας ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης τους.

1. Γάλα

Το γάλα είναι ευπαθές προϊόν που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση αν το καταναλώσεις μετά την ημερομηνία λήξης του. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο γάλα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα.

2. Γιαούρτι

Όπως και το γάλα, το γιαούρτι έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. Αν και μπορεί να φαίνεται ασφαλές, μετά την ημερομηνία λήξης του τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

3. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη σαλμονέλα και άλλα βακτήρια. Η κατανάλωση κοτόπουλου μετά την ημερομηνία λήξης του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες.

4. Αυγά

Τα αυγά μπορεί να αναπτύξουν σαλμονέλα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Είναι σημαντικό να ελέγχεις πάντα την ημερομηνία λήξης και να μην τα καταναλώνεις αν έχει παρέλθει.

5. Αλλαντικά

Τα αλλαντικά όπως το ζαμπόν και τα λουκάνικα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

6. Τυρί

Ορισμένα τυριά μπορεί να φαίνονται ασφαλή μετά την ημερομηνία λήξης, αλλά τα βακτήρια που αναπτύσσονται μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

7. Φρούτα και λαχανικά σε κονσέρβα

Τα φρούτα και τα λαχανικά σε κονσέρβα μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μετά την ημερομηνία λήξης τους, υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Πηγή: news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της Ομόνοιας



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top