ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Εξελέγη πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Εξελέγη πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μια ακόμα πενταετία θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς εξασφάλισε ευρεία πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε 401 θετικές ψήφους, 284 κατά και 55 αποχές.
 

 
Εκτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους του Renew, που είχαν ήδη συμμαχήσει υπέρ της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε την τελευταία στιγμή και τη στήριξη της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, τουλάχιστον της πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της.

Οι ευρωβουλευτές της δεξιάς ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών της Τζόρτζια Μελόνι, είχαν αποφασίσει νωρίτερα να ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς να υπάρχει κεντρική γραμμή υπέρ ή κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η ακροδεξιά ομάδα Πατριώτες για την Ευρώπη, καθώς και η ομάδα της Αριστεράς είχαν ταχθεί εξ αρχής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα, η πολιτική ομάδα της Αριστεράς είχε υποβάλει πρόταση ώστε να αναβληθεί η ψηφοφορία κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λόγω της απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ για την έλλειψη διαφάνειας στις συμβάσεις των εμβολίων, η οποία πρόταση απορρίφθηκε.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

• Φωτιά στον Ξυλιάτο: Αστυνομικός ο ένας συλληφθείς - Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

• Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

• Μοιρασμένοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές για τη στήριξη σε φον ντερ Λάιεν - Ποιος προβληματίζεται ακόμη

• Θλίψη στον ιατρικό κόσμο: «Έφυγε» ο Πανίκος Γιάννικος - Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top