ΥΓΕΙΑ

Το έξυπνο workout που ενδυναμώνει τους μύες και διώχνει το λίπος – Ιδανικό για το καλοκαίρι

Το έξυπνο workout που ενδυναμώνει τους μύες και διώχνει το λίπος – Ιδανικό για το καλοκαίρι

*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και δεν το βάζουμε κάτω ποτέ. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε λίγο ακόμη το σώμα λίγο πριν την παραλία, αφού έχουμε δουλέψει όλο τον χειμώνα.

Τρώτε λίγη πρωτεΐνη με κάθε γεύμα

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, εάν θέλετε να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, πρέπει να καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας, καθώς χρησιμεύει ως δομικό στοιχείο στην ανάπτυξη των μυών. Είναι ενδιαφέρον ότι η πρωτεΐνη παίζει επίσης ρόλο στη μείωση του λίπους. Μελέτες έχουν δείξει ότι με την πρόσληψη πρωτεΐνης και στα τρία ημερήσια γεύματα (αναλογικά πάντα), οι άνθρωποι βλέπουν καλύτερη απώλεια βάρους διατηρώντας παράλληλα την άλιπη μάζα. Αυτό ακριβώς θέλετε για να τονώσετε το σώμα σας.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο μείωσης της θερμιδικής σας πρόσληψης για να βοηθήσετε το σώμα σας να κάψει λίπος. Μία από τις μεγαλύτερες πηγές θερμίδων που επηρεάζει τους ανθρώπους είναι η κατανάλωση αλκοόλ. Είναι εντάξει να πίνετε ένα με δύο ποτά την εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να περιορίσετε σίγουρα οτιδήποτε παραπάνω. Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά είναι πλούσια σε περιττές θερμίδες. Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ θα σας βοηθήσει πολύ να διατηρήσετε το σώμα χαμηλό σε λίπος.

Κοιμηθείτε 7-8 ώρες κάθε βράδυ

Μια συμβουλή για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και σε φόρμα, που πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη, είναι να κοιμάστε επαρκώς κάθε βράδυ. Ο ύπνος θα επιτρέψει στο σώμα σας να ανακάμψει από την άσκηση, έτσι οι μύες σας θα αναπλαστούν και θα αναπτυχθούν. Επίσης η έλλειψη ύπνου κάνει το σώμα επιρρεπές στο να αποθηκεύει περισσότερο λίπος. Αυτό μπορεί να προέλθει από ορμονική διαταραχή λόγω έλλειψης ύπνου και μεγάλης κόπωσης, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε υπερβολική πείνα. Όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολευτείτε στη μείωση του λίπους και να φέρετε εις πέρας το προπονητικό σας πρόγραμμα. Φροντίστε να κοιμάστε επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Παραμείνετε συνεπείς με την προπόνησή σας

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης είναι μια εξαιρετική προπόνηση για να διατηρήσετε το σώμα σας ενεργό. Επειδή επικεντρώνεται στην εναλλαγή μεταξύ σύντομων περιόδων άσκησης υψηλής έντασης και σύντομων περιόδων χαμηλής έντασης, είναι απίστευτα αποτελεσματική για την καύση περισσότερου λίπους.

Συμπεριλάβετε επίσης ασκήσεις που τονίζουν τον πυρήνα σας. Επιλέξτε ασκήσεις που απαιτούν περισσότερη δύναμη του πυρήνα.

Παρακάτω, έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό πρόγραμμα ενδυνάμωσης που θα μπορούσε να σας συντροφεύει όλο το καλοκαίρι.

7 ασκήσεις x 30″ η κάθε άσκηση.
4 κύκλους
Στο τέλος κάθε κύκλου 1-2 λεπτά ξεκούραση.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσβησε» ο 73χρονος Χριστόφορος Χριστοφόρου από τη Λευκωσία - Πήγε για διακοπές στην Πάφο και έχασε τη ζωή του

• «Μίλησε» η νεκροτομή στη σορό του 36χρονου μοτοσικλετιστή που «έσβησε» στην Αγία Νάπα - Τι κατέδειξε

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Wizz Air: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους λόγω του μπλακ άουτ - Όλες οι λεπτομέρειες

• Θα μας «κάψει» ο καιρός: Δυο κίτρινες προειδοποιήσεις για ακραία μέγιστη θερμοκρασία - Πότε μπαίνουν σε ισχύ



ΠτΔ  κατά τη διάρκεια της συνάντησής με Μητσοτάκη: «Τους επόμενους μήνες θα λάβουμε κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις»

ΠτΔ κατά τη διάρκεια της συνάντησής με Μητσοτάκη: «Τους επόμενους μήνες θα λάβουμε κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι τους επόμενους μήνες θα λάβουμε κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις και ότι είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε τον τόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top