ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αποχώρησε από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, μέσω Χ, το περασμένο Σάββατο.

Παράλληλα με την αποχώρηση του, ο πρόεδρος Μπάιντεν, υποστήριξε την σημερινή αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, για υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Διεθνολόγο, Δρ. Αντώνη Στυλιανού, ο οποίος ανέλυσε όλες τις εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές αλλά και την απόσυρση Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα ο Δρ. Στυλιανού ανέφερε ότι με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Προέδρου Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία πλέον η κατάσταση «μπαίνει» σε αχαρτογράφητα νερά διότι είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία των εκλογικών διαδικασιών στην Αμερική.

Συγκεκριμένα ο Δρ. Στυλιανού ανέφερε ότι με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Προέδρου Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία πλέον η κατάσταση «μπαίνει» σε αχαρτογράφητα νερά διότι είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία των εκλογικών διαδικασιών στην Αμερική.

Οι φωνές για απόσυρση του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, ήταν έντονες και είχαν γίνει ακόμη πιο έντονες το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα μετά την, κοινά ομολογούμενη, αποτυχημένη παρουσία του στο debate μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ.

Ωστόσο, όπως συνέχισε, φαίνεται πως το Σαββατοκύριακο δέχθηκε αρκετές πιέσεις από μια μεγάλη μερίδα των Δημοκρατικών ώστε να αποσυρθεί λόγω της κατάστασης της υγείας του, αλλά και από πρώην Προέδρους όπως ο Ομπάμα και ο Κλίντον με αποτέλεσμα να ανακοινώσει με ένα πρωτόγνωρο τρόπο μέσω γραπτής ανακοίνωσης στο Χ, την απόσυρση του από την διεκδίκηση της προεδρίας αλλά και την στήριξη του προς την νυν αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις.

Σημειώνεται ότι, η Καμάλα Χάρις δεν έχει λάβει και επίσημα το χρήμα από το κόμμα των Δημοκρατικών, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, στα πλαίσια του συνεδρίου των Δημοκρατικών το οποίο θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου.

Όπως εξήγησε ο κ. Στυλιανού, μέχρι και τις 19 Αυγούστου υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο περιθώριο και αυτό ενδεχομένως καταδεικνύει το γεγονός ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη μάχη για όποιον από τους Δημοκρατικούς αναλάβει το χρίσμα και πρόσθεσε ότι, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το χρονικό περιθώριο το οποίο απομένει από τον Αύγουστο είναι αρκετά μικρό για να «νικήσει» τα ήδη υψηλά ποσοστά που λαμβάνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία εδώ και ένα χρόνο.

Ερωτηθείς ο κ. Στυλιανού αν η Καμάλα Χάρις ενδέχεται να ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία πριν πάρει το χρίσμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις ειδήσεις από τις ΗΠΑ, έχει ήδη ξεκινήσει το προεκλογικό της αγώνα και μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανού, έχει συγκεντρωθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό εισφορών από τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν υπέρ της Καμάλα Χάρις το οποίο ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπρόσθετα ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι, η Καμάλα Χάρις να λάβει επίσης και την διαχείριση των εισφορών που είχε λάβει ο Τζο Μπάιντεν. Ήδη, όπως σημείωσε, αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών έχουν ανακοινώσει την στήριξη τους και φαίνεται να εξασφαλίζει το 1/3 των εκλεκτόρων.

Εκτός απίθανου γεγονότος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Στυλιανού, η Καμάλα Χάρις θα είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών στις Προεδρικές Εκλογές, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την προεκλογική της εκστρατεία. Αυτό που αναμένεται, όπως σημείωσε, είναι να δούμε ποιος θα επιλεγεί ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος.

Ερωτηθείς αν είναι δύσκολο η Καμάλα Χάρις να εκλεγεί λόγω της τροπής που έχει πάρει η προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε πως δεν είναι ακατόρθωτο αν και υπάρχει μια εγγενής δυσκολία διότι μπαίνει στη κούρσα αρκετά αργά, ωστόσο υπάρχουν και τα θετικά αφού αν εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι πολύ πιο νεαρή σε ηλικία από τον Ντόναλτ Τραμπ και έχει ήδη διατελέσει αντιπρόεδρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εναντίον του Τραμπ, ειδικά μετά την απόπειρα δολοφονίας, έχει ανεβεί η δημοτικότητα του άρα θα είναι αρκετά δύσκολος αγώνας.

Καταληκτικά σημείωσε ότι, «το εκλογικό σύστημα στις ΗΠΑ επιτρέπει και στα πιο απίθανα σενάρια να γίνουν πραγματικότητα αφού μπορεί κάποιος υποψήφιος να καταφέρει να πάρει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης αλλά να μην καταφέρει να εκλεγεί αλλά και το αντίθετο», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Η κατάσταση υγείας των παιδιών - Συνολικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα

• Καταγγέλλουν τον Φειδία για τα «απαξιωτικά» λόγια του – Ζητούν να απολογηθεί στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μας σιγοψήνει καθημερινά ο καιρός – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Κατερίνα Καινούργιου: Έκανε το πιο τρυφερό σχόλιο στη φωτογραφία του συντρόφου της

• Ασύλληπτο περιστατικό στην Ελλάδα: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγος



Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ενώ η Άγκυρα δια του Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει το σχοινί σε ότι αφορά τις απαράδεκτες αξιώσεις στο κυπριακό στρέφοντας τα πυρά και προς τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται να ευθυγραμμίζονται πλήρως, σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top