ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού: Καταγγέλλει μεροληπτική μεταχείριση για ασθενοφόρα

Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού: Καταγγέλλει μεροληπτική μεταχείριση για ασθενοφόρα

Για μεροληπτική μεταχείριση υπέρ της κρατικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και για δυσλειτουργικές αποφάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κάνει λόγο το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού, καλώντας τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό να παρέμβει.

Σε ανοικτή επιστολή του, ο διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Λεμεσού, Δρ Αντρέας Πανταζής αναφέρει ότι, ενώ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ, ήταν υποχρεωμένα να εξοπλιστούν με δικά τους ασθενοφόρα, αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στο ΓεΣΥ «με το πρόσχημα να αιτούμαστε από τον ΟΚΥπΥ και να αποφασίζουν αυτοί πότε να στείλουν ασθενοφόρο».

«Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο να διαθέτουμε ασθενοφόρα και να μην δικαιούμαστε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς μας, περιμένοντας από τον ΟΚΥπΥ να μας εξυπηρετήσει με καθημερινές καθυστερήσεις και ώρες αναμονής για ασθενοφόρο», συμπληρώνει.

Αναφέρει επίσης ότι «από τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση και τα κρατικά ασθενοφόρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, είναι υποχρέωση του κράτους να δώσει εκείνες τις λύσεις, με τις οποίες δεν θα διατρέχουν κίνδυνο οι ασθενείς».

Ο Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Λεμεσού καταγγέλλει «μεροληπτική μεταχείριση υπέρ της κρατικής Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, η οποία πλήττει ανεπανόρθωτα τα δικαιώματα των ασθενών αλλά και τον ανταγωνισμό» και καλεί τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό «να παρέμβει προς διόρθωση της εν λόγω στρέβλωσης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top