ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Τιμήθηκε με το Βραβείο «Σωκράτης» της Οργάνωσης ΑΗΕΡΑ

ΠτΔ: Τιμήθηκε με το Βραβείο «Σωκράτης» της Οργάνωσης ΑΗΕΡΑ

Με το βραβείο «Σωκράτης» του Τάγματος της ΑΗΕΡΑ για το 2024 τιμήθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Οργάνωση, στη Λάρνακα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της ΑΗΕΡΑ η οποία απονεμήθηκε από τον Ανώτατο Πρόεδρο της κ. Σάββα Τσίβικο εκ μέρους της διεθνούς οργάνωσης της διασποράς.

Λαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι παραλαμβάνει το βραβείο εκ μέρους του κυπριακού λαού τον οποίον εκπροσωπεί, εκφράζοντας παράλληλα αισθήματα συγκίνησης και εκτίμησης.

Πρόσθεσε ότι το βραβείο αποτελεί αναγνώριση και απτή απόδειξη του σεβασμού του Ελληνισμού στις αντοχές και στη δύναμη του κυπριακού λαού, αλλά και για το κοινό όραμα για επανένωση της Κύπρου.

Αναφερόμενος στους δεσμούς του με τις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι σπούδασε και έζησε στις ΗΠΑ, όπου διαμένουν και μέλη της οικογενείας του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος διετέλεσε ενεργό μέλος της εκεί διασποράς, η οποία προσφέρει τόσα πολλά στην Κύπρο.

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις επίμονες και ανιδιοτελείς προσπάθειες της διασποράς και πόσο καλά εκπροσωπεί τα συμφέροντα μας στις ΗΠΑ και αλλού», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «πρέπει να παραδεχτώ απόψε ότι έμαθα να αγαπώ την Κύπρο όταν γνώρισα όλους εσάς».

Πρόσθεσε ότι «η ΑΗΕΡΑ υπήρξε ανέκαθεν ένας σταθερός υποστηρικτής των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού στις ΗΠΑ και αλλού, κυρίως σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Είστε όλοι σας ο ακρογωνιαίος λίθος της δύναμης και της αντοχής της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στην ΑΗΕΡΑ και την Κύπρο, καθώς και για την προώθηση των κοινών αξιών και ιδεωδών του Ελληνισμού.

Τέλος, εξήρε τη συμβολή της Πρέσβειρας των ΗΠΑ κας Τζούλι Φίσιερ, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η κα Φίσιερ ήταν από τους πρώτους Πρέσβεις της χώρας της που αναγνώρισε τις προοπτικές των σχέσεων των δύο χωρών. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top